Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Volejbalisti SR prehrali v prvom dueli na ME do 20 rokov s Poľskom 1:3

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V nedeľu ich čaká súboj so Slovinskom. Do semifinále postúpia zo šesťčlennej skupiny prvé dva tímy.

Montesilvano 17. septembra (TASR) - Mladým slovenským volejbalistom nevyšiel vstup do bojov na ME hráčov do 20 rokov v Taliansku. Vo svojom prvom dueli v I. skupine prehrali v sobotu s Poľskom 1:3. V nedeľu ich čaká súboj so Slovinskom. Do semifinále postúpia zo šesťčlennej skupiny prvé dva tímy.



ME hráčov do 20 rokov v Taliansku

I. skupina:

Poľsko - SLOVENSKO 3:1 (21, -21, 14, 8)

Rozhodovali: Kyripolupovoa (Gre.) a Kovačević (ČH), 250 divákov

SR 20: P. Kudra 1, Rendla 12, Badáň 3, Gulák 9, Petruf 12, Hanúsek 9 (libero Pati-Nagy, Turčáni 1, Kán 0, Ľ. Skasko 0, B. Skasko 1)




Hlas po zápase /zdroj: SVF/:

Ivan Hiadlovský, tréner SR 20: "Zápas sme začali koncentrovane a so zodpovedným prístupom. Koniec prvého setu sme však na prihrávke podania nezvládli. Zmena rytmu podania Poliakov nám narobila veľké problémy, ku ktorým sa pridali dve postavenia v rozopre s pravidlami a veľmi dobre rozohraný set sme prehrali. Druhý set bol z našej strany opäť veľmi dobrý. Herná disciplinovanosť nakoniec dospela ku víťazstvu v tomto sete. Do tretieho setu sme nastúpili s úmyslom pokračovať v disciplinovanej hre. Úmysel je však jedna vec a schopnosť udržať vysokú úroveň herného výkonu - vec druhá. Séria individuálnych chýb na podaní hneď v úvode setu nás dostala do stavu, ktorý sme už do konca zápasu nezvládli. Zápas sme dohrali absolútne zle v každej jednej z herných činností, čo vyústilo do jednoznačného víťazstva Poliakov v tomto zápase.“


Srbsko - Francúzsko 3:0 (25, 22, 23)

Slovinsko - Taliansko 0:3 (-25, -18, -16)