Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Volejbalistky SR si to v osemfinále ME rozdajú s Taliankami

Na snímke vľavo Franziska Jana Pollová (Nemecko), uprostred Barbora Koseková a vpravo Karin Palgutová (obe Slovensko) počas stretnutia D skupiny ME vo volejbale žien Švajčiarsko -Španielsko 27. augusta 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Osemfinálové zápasy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sú na programe v nedeľu o 15.30 a 18.00 h. V Bratislave si zmerajú sily aj Rusky s Belgičankami.

Lodž/Bratislava 30. augusta (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky nastúpia v nedeľňajšom osemfinále majstrovstiev Európy v Bratislave proti Taliankam. Rozhodol o tom štvrtkový záverečný duel B-skupiny v Lodži, kde domáce Poľky zdolali Talianky 3:2. Slovenky skončili v bratislavskej D-skupine tretie.

Po prehre zvereniek Marca Fenoglia s favorizovanými Ruskami sa okruh ich možných súperiek zúžil o Slovinky a v hre zostali len dve krajiny. Víťazstvo Talianska nad Poľskom bola jediná alternatíva, pri ktorej by sa Slovenky stretli s Belgičankami. Poľky sa po víťazstve 3:2 umiestnili na druhej pozícii práve za Taliankami, ale organizátori musia hrať osemfinále doma, takže sa posunuli o jedno miesto a do Bratislavy pricestujú víťazky "béčka".

Slovenky zvíťazili na pôde Belgicka dvakrát v príprave a tohto protivníka si viac želali aj do vyraďovacej fázy. "Keď si to porovnám s Taliankami, Belgičanky by určite boli zdolateľnejší súper. Tie prehry si pamätajú a určite by boli pod väčším tlakom," povedala Karin Palgutová a s tým, že Belgicko by bola papierovo schodnejšia prekážka, súhlasila aj ďalšia smečiarka Nikola Radosová: "Belgičanky hrajú výborný turnaj, no sú slabšie ako Talianky. Tie by som prirovnala k Ruskám, ak aj nie sú lepšie, sú teraz na špičke Európy."

Osemfinálové zápasy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sú na programe v nedeľu o 15.30 a 18.00 h. V Bratislave si zmerajú sily aj Rusky s Belgickom, víťazky bratislavskej D-skupiny Nemky sa presunú do Poľska, kde nastúpia proti Slovinkám. "Nemky mali pôvodne ostať v Bratislave, no podľa pravidiel turnaja sa v jednom dejisku nemôžu v osemfinále predstaviť dvaja víťazi skupín a keďže sem prídu Talianky, ktoré vyhrali poľskú B-skupinu, do Lodže sa napokon musia sťahovať práve Nemky," vysvetlil člen organizačného výboru ME v Bratislave Filip Hudec.

B-skupina /Lodž/:

Poľsko - Taliansko 3:2 (14, -19, -13, 21, 12)

Konečná tabuľka B-skupiny:

1. Taliansko 5 4 1 14:3 13*
2. Poľsko 5 4 1 14:6 12*
3. Belgicko 5 4 1 12:6 11*
4. Slovinsko 5 2 3 6:11 5*

5. Ukrajina 5 1 4 6:12 4
6. Portugalsko 5 0 5 1:15 0
* - postup do osemfinále

Dvojice osemfinále (nedeľa 1. septembra):

Bratislava

Taliansko - SLOVENSKO
Rusko - Belgicko

Ankara

Srbsko - Rumunsko
Turecko - Chorvátsko

Lodž

Poľsko - Španielsko
Nemecko - Slovinsko

Budapešť

Azerbajdžan - Bulharsko
Holandsko - Grécko