Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Volko pôjde na HME krok po kroku: Zabehnutý čas ma neoprávňuje na viac

Na snímke slovenský atlét Ján Volko. Foto: TASR - Dano Veselý

Volko má v zbierke kompletnú kolekciu cenných kovov. V roku 2019 sa v Glasgowe stal majstrom Európy, z Belehradu 2017 má striebro a na šampionáte 2021 v Toruni vybojoval bronz.

Bratislava 28. februára (TASR) - Slovenský šprintér Ján Volko sa na halových ME môže stať iba štvrtým atlétom, ktorý na podujatí získa štvrtú medailu. Do Istanbulu však odchádza bez prehnaných ambícií. Šampionát sa bude konať od 2. do 5. marca.

Volko má v zbierke kompletnú kolekciu cenných kovov. V roku 2019 sa v Glasgowe stal majstrom Európy, z Belehradu 2017 má striebro a na šampionáte 2021 v Toruni vybojoval bronz. "Získať medailu je jeden z mojich snov. Nejdeme si však stavať vzdušné zámky. Pokiaľ podám maximálny výkon, nebudem mať dôvod na nespokojnosť," vyhlásil Volko na tlačovej konferencii pred odchodom do Istanbulu.

Zverenec trénerky Nadi Bendovej ma v sezóne na konte najlepší čas 6,66 s. Zo štartujúcich je to až 30. najlepší výkon v sezóne. "Limit som nesplnil, no rozdiely medzi šprintérmi sú maličké. Všetko sa ukáže až na šampionáte, treba ísť krok po kroku. Cieľ je semifinále, zabehnutý čas ma neoprávňuje na viac. Verím však, že sa mi podarí na šampionáte niečo dosiahnuť. Doterajšiu sezónu môžem hodnotiť pozitívne napriek miernym problémom, ktoré však vyplývajú skôr z únavy a nenazýval by som ich zranením," prezradil Volko.

Viktória Forsterová sa na šampionáte predstaví taktiež na najkratšom šprinte, väčšie ambície však môže mať na trati 60 m prek. "Na majstrovstvách Slovenska sa ukázalo, že formu sa podarilo vyladiť. Prekážky som dokázala zabehnúť dobre, splnený limit však neznamená, že sa dostanem do semifinále. Je to môj menší cieľ, no uvidíme, čo predvediem na mieste," povedala Forsterová.

Šéftréner slovenských atlétov Rastislav Dubovský taktiež nemá pred šampionátom prehnané ambície. "Janko má na to, aby sa dostal do finále, nemožno si však dávať extrémne ciele. Skúseností má veľké, všetko však musí do seba zapadnúť. Verím, že mu vydrží zdravie a forma vystúpi. Obe dievčatá majú cieľ postup do semifinále. Môže to dopadnúť všelijako, aj veľmi dobre," skonštatoval.