Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Volko pred ME v Mníchove cíti, že je opäť vo forme

Na snímke sprava slovenský šprintér Ján Volko a trénerka Naďa Bendová pózujú počas brífingu pred odchodom na majstrovstvá Európy v Bratislave 12. augusta 2022. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Slovenského šprintéra Jána Volka čaká na atletických majstrovstvách Európy vrchol sezóny. Na kontinentálnom šampionáte sa predstaví tretíkrát v kariére.

Bratislava 12. augusta (TASR) - Slovenského šprintéra Jána Volka čaká na atletických majstrovstvách Európy vrchol sezóny. Zo Slovákov sa v Mníchove predstaví ako prvý, už v pondelok 15. augusta ho čakajú rozbehy na stovke, od štvrtka bude potom súťažiť aj na dvojnásobnej trati.

Volko sa na kontinentálnom šampionáte predstaví tretíkrát v kariére. "Pred Amsterdamom 2016 som cítil nervozitu, lebo som bol nováčik a pred Berlínom 2018 ma výsledky oprávňovali na finálovú účasť. Teraz som spokojný. Nervozitu necítim, hoci to možno ešte príde. Urobili sme v príprave kus roboty. Cítim, že som sa po štyroch rokoch dostal do formy, ktorá je hodná majstrovstiev Európy," vyhlásil na piatkovom brífingu s novinármi.



Trojnásobný medailista z halových európskych šampionátov sa aj pre zranenie a tréningový výpadok nepredstavil na tohtoročných MS v Eugene. "Rekonvalescencia prebehla dobre, aj následná príprava. Motivácia je väčšia ako na začiatku sezóny. Čo je v mojich silách sa ukáže až priamo na dráhe, no som na tom pocitovo lepšie ako minulý rok pred Tokiom," priznal Volko.

Pred štyrmi rokmi v Berlíne skončil Volko na konečnom 13. mieste aj na stovke, aj na dvojstovke. Ani tentokrát sa nebude viac sústrediť na jednu z disciplín. "Zamerali sme sa na to, aby bola maximálna rýchlosť čo najvyššia. Na stovke je to dobré. Nemali sme veľkú šancu behať dvojstovky, ale myslím si, že Janko je dobre pripravený na obe disciplíny. Dosiahnuť dobrý výsledok bude vzhľadom na konkurenciu rovnako náročné v oboch disciplínach," povedala trénerka Naďa Bendová.