Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Volko skončil v Chorzówe na stovke piaty výkonom 10,45 s

Na snímke slovenský atlét Ján Volko. Foto: TASR - Dano Veselý

S výkonom nie som úplne spokojný, hovorí.

Chorzów 4. júla (TASR) - Slovenský šprintér Ján Volko obsadil 5. miesto na stovke na striebornom mítingu World Athletics Continental Tour v poľskom Chorzówe. Pri svojom prvom medzinárodnom štarte v sezóne pod otvoreným nebom dosiahol čas 10,45 sekundy.

"S výkonom nie som úplne spokojný, po analýze môjho behu sme sa s trénerkou zhodli, strednú pasáž stovky som bežal slabo. Ani štartová reakcia nebola najlepšia, teraz však aspoň vieme, na čom musíme najviac popracovať," zhodnotil svoje vystúpenie Volko pre atletika.sk.

Na bronzovom mítingu v Aténach si Slovenky vybojovali 3., 4. a 5. miesto. Tretia na 400 m prekážok skončila Daniela Ledecká v slovenskom výkone roka 58,81, keď si o šesť stotín zlepšila čas z mítingu v gréckej Chanii. Jej tréningová kolegyňa Viktória Forsterová bola 4. na 100 m prekážok v sezónnom maxime 13,24, ešte predtým absolvovala štart aj na hladkej stovke. V I. behu skončila tretia v slovenskom výkone roka 11,58 sekundy, avšak v II. behu boli od nej rýchlejšie ešte dve šprintérky, takže celkovo ju klasifikovali na 5. priečke.