Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Vonnová odcestovala domov, vynechá preteky v Aare i Semmeringu

Americká lyžiarka Linsey Vonnová. Foto: TASR/AP

V piatok utrpela Vonnová pád počas zjazdu vo Val d'Isere, v nedeľu nedokončila prvé kolo obrovského slalomu v Courcheveli.

Alta Badia 17. decembra (TASR) - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová vynechá obrovský slalom i slalom Svetového pohára vo švédskom Aare (19.-20. decembra) a neabsolvuje ani točivé disciplíny v rakúskom Semmeringu (28.-29. decembra). Podľa šéfa amerického ženského tímu Alexa Hödlmosera obhajkyňa veľkého glóbusu odcestovala domov a do Európy sa vráti až v januári.

"Lindsey sa po novembrovej liečbe črevného ochorenia, ktoré si vyžiadalo hospitalizáciu, stále necíti fit. Nabitý kalendár Svetového pohára jej neumožnil úplne sa zotaviť. Pred Vianocami sa rozhodla pre návrat domov a vynechá zostávajúce tohtoročné preteky v Európe. Termín jej návratu do kolotoča SP závisí od toho, ako sa bude cítiť, no malo by to byť začiatkom januára," povedal Hödlmoser pre agentúru AP.

Vonnovej sa v novej sezóne prestížneho seriálu zatiaľ nedarí podľa predstáv. V celkovom poradí je až na štvrtom mieste, pričom na vedúcu Slovinku Tinu Mazeovú stráca už takmer 400 bodov. V piatok utrpela Vonnová pád počas zjazdu vo Val d'Isere, v nedeľu nedokončila prvé kolo obrovského slalomu v Courcheveli. Minulý týždeň Američanka v rozhovore pre USA Today priznala, že v minulosti bojovala s depresiami a pri prekonávaní tohto problému jej pomáhali lieky.