Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Voráčová je v rovnakom zariadení ako Djokovič: Cítim sa ako väzeň

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Češka požiadala o udelenie zdravotnej výnimky, lebo v priebehu uplynulých šiestich mesiacov prekonala ochorenie COVID-19.

Melbourne 8. januára (TASR) - Česká tenistka Renáta Voráčová je rovnako ako Srb Novak Djokovič v karanténnom hoteli v Melbourne a čelí vyhosteniu z Austrálie. Deblová špecialistka uviedla, že sa v priestoroch Park Hotela cíti ako väzeň.

"Som v miestnosti s oknom, ktoré sa nedá pootvoriť ani na päť centimetrov, a nemôžem sa nikam pohnúť. Všade sú strážnici, hliadkujú aj priamo pod oknom budovy, čo je naozaj zábavné. Možno si mysleli, že chcem vyskočiť a utiecť. Podmienky sú obyčajné, je to taká lepšia ubytovňa. Niektoré praktiky však nie sú veľmi príjemné. Musím sa hlásiť, všetko je na prídel," uviedla Voráčová pre portál idnes.cz.

Češka požiadala o udelenie zdravotnej výnimky, lebo v priebehu uplynulých šiestich mesiacov prekonala ochorenie COVID-19: "Dostala som ho pred Vianocami, mala som aj nejaké zdravotné indikácie, takže som spĺňala všetky kritéria stanovené Austrálskym tenisovým zväzom. Napokon to však dopadlo tak, že mi zrušili vízum a momentálne som v zariadení."

Voráčová je zmierená s tým, že nebude môcť štartovať na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open: "Nechystám sa odvolať, štvrtkový výsluch mi úplne stačil. Strávila som tam niekoľko hodín až do noci. Nechcem už zažiť niečo podobné, navyše vôbec nie je isté, že by sa mi podarilo rozhodnutie zvrátiť. Musela by som požiadať o iné víza a týždeň byť zavretá v hoteli bez možnosti trénovať. Aj keby som uspela, po dvoch dňoch by som už musela nastúpiť na zápas."