Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Voronin o vojne na Ukrajine: Je to ako z hororového filmu

Na archívnej snímke z 28. februára 2022 autá stoja pri zátarasách, ktoré postavili civilní obrancovia na ceste vedúcej do centra Kyjeva počas piateho dňa ruskej invázie na území Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Štyridsaťdvaročný Voronin pôsobil v uplynulom období ako asistent trénera v Diname Moskva, po ruskej invázii sa však vrátil na Ukrajinu.

Berlín 1. marca (TASR) - Bývalý ukrajinský futbalový reprezentant Andrij Voronin sa poďakoval ľuďom, ktorí prejavili krajine solidaritu po napadnutí Ruskom. Podľa jeho slov vojna na Ukrajine pripomína zábery z hororového filmu.

"Celý svet podporuje Ukrajinu. Aj veľa Rusov je proti Vladimirovi Putinovi. Dostávam množstvo správ od mojich bývalých spoluhráčov i ďalších športovcov. Všetkým je veľmi ľúto, že Ukrajina je vo vojne," uviedol rodák z Odesy v rozhovore pre magazín Bild.

Štyridsaťdvaročný Voronin pôsobil v uplynulom období ako asistent trénera v Diname Moskva, po ruskej invázii sa však vrátil na Ukrajinu. "Som tu teraz s otcom, manželkou, svokrou i deťmi, ktoré chodia v Moskve do nemeckej školy. Škola však teraz ide bokom. Ukrajinci budú bojovať a zvíťazia, cena za slobodu je však privysoká," dodal.