Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Vrcholom Winter Games zápas Slovana a Košíc,Bezák: Je to oslava hokeja

Na snímke zľava člen Ligovej rady a manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný, majiteľ HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý, organizátor podujatia, dlhoročný hráč HC Slovan Bratislava Marián Bezák, riaditeľ Asociácie profesionálnych klubov ľadového hokeja ČR Martin Loukota, športový manažér HK Dukla Trenčín Branko Radivojevič a generálny manažér HKM Zvolen Ladislav Čierny počas tlačovej konferencie Kaufland Winter Games 30. novembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Naubauer

Pod holým nebom sa od 13. do 15. januára na bratislavskom Tehelnom poli odohrajú tri zápasy slovenskej a českej najvyššej súťaže.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Hokejové podujatie Kaufland Winter Games 2023 má priniesť fanúšikom oslavu hokeja, ktorý v predchádzajúcich rokoch obmedzila pandémia koronavírusu. Pod holým nebom sa od 13. do 15. januára na bratislavskom Tehelnom poli odohrajú tri zápasy slovenskej a českej najvyššej súťaže. Na programe sú aj ďalšie sprievodné stretnutia.

"Myslím si, že pandémia nás dostatočne preverila a radi by sme sa opäť stretávali na športových podujatiach, ktoré prinesú ľuďom pohodu. Chceme, aby to bola oslava hokeja," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave organizátor podujatia Marián Bezák.
Na snímke organizátor podujatia, dlhoročný hráč HC Slovan Bratislava Marián Bezák počas tlačovej konferencie Kaufland Winter Games 30. novembra 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Naubauer



V piatok 13. januára proti sebe nastúpia Třinec a Kometa Brno, pričom Oceláŕi majú v kádri viacero slovenských reprezentantov. Ďalší deň je na programe duel medzi Duklou Trenčín a Zvolenom, ktorý hral aj na jedinom doterajšom "Winter Classic". To sa konalo roku 2019 na banskobystrických Štiavničkách a hostia vtedy zdolali Banskú Bystricu 3:2. "Teší ma, že sme opäť dostali možnosť zahrať si pod holým nebom, tentokrát proti Trenčínu. Dúfam, že zvíťazíme a počasie bude lepšie, ako pred tromi rokmi," povedal generálny manažér zvolenského klubu Ladislav Čierny.

Budúcoročné podujatie vyvrcholí nedeľným šlágrom medzi Slovanom a Košicami. Pre domácich sú Winter Games zároveň oslavou stého výročia klubu, ktorá prebehla pre covid len v obmedzenom režime. "Dúfam, že táto oslava sa prejaví vysokou účasťou divákov a zvýšením popularity našej extraligy," uviedol majiteľ bratislavského klubu a člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Rudolf Hrubý.


Všetky stretnutia sú na programe o 18.30 h a budú súčasťou ligových súťaží. "V mene zväzu ďakujem klubom za snahu o zmenu ich programu. Duely tak budú mať príslušný náboj ligového zápasu," dodal manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný.


Nastúpiť proti sebe majú aj slovenská a česká parahokejová reprezentácia a v rámci exhibície taktiež "Old Boys" zo Slovana a Sparty Praha. Ľadová plocha bude navyše od 12. januára vo vyhradenom čase dispozícii pre školy a športové kluby. Vstupenky na podujatie budú v predaji od budúceho týždňa.