Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VŠC DUKLA dosiahlo jubilejnú 1000. medailu z vrcholných podujatí

Na snímke zľava slovenský tenista Filip Polášek a riaditeľ Vojenského športového centra (VŠC) DUKLA Matej Tóth počas brífingu Filipa Poláška a VŠC DUKLA v Bratislave, 18. mája 2022. Foto: TASR - Dano Veselský

O cenné kovy sa pričinili stovky športovcov, spomedzi nich aj olympijskí víťazi Anastasia Kuzminová, Elena Kaliská, Michal Martikán, Matej Tóth či Petra Vlhová.

Banská Bystrica 22. júna (TASR) - Vojenské športové centrum DUKLA Banská Bystrica dosiahlo tisícu medailu na vrcholných podujatiach. Jubilejný kov získal karatista Tomáš Kóša zlatom na majstrovstvách Európy do 21 rokov.

V 55-ročnej histórii VŠC DUKLA získali jeho športovci 27 olympijských medailí, z toho 12 zlatých. Okrem toho sa môžu pýšiť 91 titulmi majstra sveta a 121 majstra Európy. "Je to významný míľnik, ktorý svedčí o opodstatnenosti armádneho športu. DUKLA vytvárala a vytvára najlepšie podmienky pre individuálny šport na Slovensku a naďalej sa ich snažíme zlepšovať. Verím, že po rekordnom minulom roku, keď nám pribudlo 57 cenných kovov, aj tento rok pribudnú ďalšie významné medaily a naši športovci potešia slovenských fanúšikov," povedal riaditeľ centra Matej Tóth v tlačovej správe.

O cenné kovy sa pričinili stovky športovcov, spomedzi nich aj olympijskí víťazi Anastasia Kuzminová, Elena Kaliská, Michal Martikán, Matej Tóth či Petra Vlhová. "Výsledky našich športovcov hovoria sami za seba - som na nich nesmierne hrdý. Pevne verím, že medailové ťaženie VŠC DUKLA nepoľaví - s našou pomocou pri vytváraní adekvátnych podmienok na prípravu, ako aj ďalšími oblasťami fungovania centra môžu jednoznačne počítať," uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď.