Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

VSS Košice budú hrať v Čermeli, finančne pomohol aj Matič z Chelsea

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Sťahovanie klubu do iného mesta tak momentálne nehrozí.


Košice 20. septembra (TASR) - Futbalisti VSS Košice budú hrať aj v tejto druholigovej sezóne svoje zápasy na štadióne Lokomotívy v Čermeli. Klubu finančne pomohol aj jeho bývalý hráč a v súčasnosti člen kádra Chelsea Londýn Srb Nemanja Matič, informoval portál košice:dnes.

Sťahovanie VSS do iného mesta tak momentálne nehrozí. "Môžem potvrdiť, že prezident nášho klubu Blažej Podolák podpísal s majiteľmi futbalového štadióna v Čermeli nájomnú zmluvu s platnosťou do 30. júna budúceho roka. Našťastie, došlo k ich vzájomnej dohode. Obe strany si vyšli v ústrety, výsledkom čoho je dobrá správa pre košických futbalových fanúšikov. Všetci sme veľmi radi, že sa to takto otočilo," uviedol pre košice:dnes športový riaditeľ VSS Košice Ján Lesniak.

Futbalisti VSS privítajú v Čermeli v nedeľu v zápase 8. kola druhej ligy Hanisku. Tento klub poskytol Košičanom dočasný azyl v doterajśom priebehu sezóny. "Veríme, že fanúšikovia si nájdu cestu na naše domáce stretnutia," reagoval tréner VSS Jozef Majoroš.

Klub VSS Košice musel uhradiť majiteľom štadióna Lokomotívy aj dlh za prenájom za uplynulú sezónu. Bola to jedna z podmienok, aby mužstvo mohlo hrať znova v Čermeli. "Peniaze na to sme získali vďaka prestupu nášho dorastenca Filipa Vaška do talianskeho Udinese," vysvetlil Podolák. Pre košice:dnes vyzdvihol aj gesto pomoci od bývalého hráča klubu Matiča: "Nemanja ukázal veľké srdce. Potvrdil, že na Košice nezabudol. Keď sa dozvedel o problémoch nášho klubu, rozhodol sa pomôcť nám. Jeho peniaze sme využili na podporu našej mládeže, konkrétne na technické zabezpečenie našich tímov. Od Nemanju je to veľké gesto, veľmi si to vážime."