Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Výhru nad Litvou si užili hlavne hádzanári z Košíc

Na snímke hráči Slovenska sa tešia po výhre 31:26 v zápase základnej F-skupiny majstrovstiev Európy v hádzanej mužov Slovensko - Litva v Košiciach v sobotu 15. januára 2022. Foto: TASR - František Iván

Na víťazstve nad Litvou mali výrazný podiel brankári Marián Žernovič a Paul, ktorý sa výraznou mierou zaslúžili o iba 53-percentnú úspešnosť streľby Litovčanov.

Košice 16. januára (TASR) - Víťazstvom nad Litvou 31:26 si slovenskí hádzanári splnili jeden z cieľov na ME 2022. Historický triumf mal špeciálnu príchuť pre skupinku hráčov, ktorí pochádzajú práve z Košíc.

"My Košičania sme sa špeciálne tešili na tieto ME, keďže je to u nás doma a vďaka tomu sme mohli historické body osláviť s najbližšími," povedal brankár Teodor Paul.

Okrem neho pochádzajú z Košíc aj Patrik Hruščák, Tomáš Urban a Jakub Mikita, ďaleko do dejiska F-skupiny to nemá ani rodina Mareka Hniďáka z Trebišova. "Je to fantastický pocit, na ktorý nikdy nezabudnem," tešil sa Paul. Nadšenie neskrývali ani ostatní hráči, spokojný s výkonom tímu, konečným výsledkom a historickým míľnikom bol aj autor šiestich gólov Patrik Hruščák: "Myslím si, že nám ešte úplne nedochádza, čo sme dosiahli. Možno si to uvedomíme spätne až po nejakom čase."

Na snímke hráči Slovenska ďakujú fanúšikom po výhre 31:26 v zápase základnej F-skupiny majstrovstiev Európy v hádzanej mužov Slovensko - Litva v Košiciach v sobotu 15. januára 2022.
Foto: FOTO TASR – František Iván


Na víťazstve nad Litvou mali výrazný podiel brankári Marián Žernovič a Paul, ktorý sa výraznou mierou zaslúžili o iba 53-percentnú úspešnosť streľby Litovčanov. Zápas začal v bránke Žernovič, ktorý od úvodu trápil hráčov súpera. Na jeho výkon neskôr nadviazal Paul. "Cítil som sa dobre, lebo ´Žerko´ chytal od začiatku vynikajúco a hráčov súpera privádzal do zúfalstva. Prišiel som čo najviac pomôcť spoluhráčom a som rád, že to vyšlo. Bolo vidno, že každý jeden z našich hráčov bojoval od prvej do poslednej minúty. Išli sme za svojím cieľom," konštatoval Paul.

Na rozdiel od zápasu s Nórskom už nastúpil v spojkovom rade aj Oliver Rábek a v zostave nechýbal ani mladý Marek Hniďák. Toho po zápase s Nórskom trápila zvýšená teplota. "Nebol úplne stopercentný, ale zastal si svoje miesto. Keď bude úplne fit, bude ešte silnejší," povedal tréner Peter Kukučka.

Slováci si triumf vychutnali počas pozápasovej ďakovačky s divákmi a víťazné pokriky pokračovali aj v kabíne. Dídžej tímu Tomáš Urban pustil "rezké slovenské pesničky" a víťaznú auru by rád zachoval aj v ďalšom zápase: "Som zástanca toho, aby sa po víťazstve dodržali určité rituály. Myslím si, že ak pôjdeme aj proti Rusku s rovnakým odhodlaním ako proti Litve, tak môžeme pomýšľať na dobrý výsledok. Za nedávne roky sme s nimi odohrali veľa tesných zápasov, takže poznáme ich silu. Aj my však máme svoju."