Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Výškar Horák zvíťazil v St.Pöltene, v daždi mu stačilo 210 cm

Peter Horák Foto: TASR/Dušan Hein

Tradičný míting výraznou mierou ovplyvnilo nepriaznivé počasie, keď pršalo a bolo asi päť stupňov.

St. Pölten 30. mája (TASR) - Petrovi Horákovi, výškarovi z banskobystrickej Dukly, stačilo na Prokopovom memoriáli v rakúskom St. Pöltene na víťazstvo 210 cm. Tradičný míting výraznou mierou ovplyvnilo nepriaznivé počasie, keď pršalo a bola citeľná zima.

"Na pocit bolo asi zo päť stupňov, aj keď ortuť teplomera ukazovala o štyri viac," priblížil podmienky tréner Radovan Mišík. "Škoda, pretože Peťo bol pripravený na podstatne viac, tento míting si obľúbil, pred siedmimi rokmi na ňom skočil 220 a pred tromi aj limit na ME 225 cm. Teraz neustále lialo a fúkal silný vietor, no hrozné, lepšie bolo necestovať, no keďže sme účasť sľúbili, napriek zlej predpovedi Peťo štartoval."

Peter Horák začal na 200 cm, na prvý pokus zdolal víťazných 210 a už sám v súťaži neskočil 220 cm. V St. Pöltene skákal aj Matúš Bubeník, ktorý zdolal len 200 cm.

Ďalší míting si naplánoval Peter Horák v pondelok vo francúzskom Montreuil-sous-Bois, kde budú štartovať aj kladivárka Martina Hrašnová a diaľkára Renáta Medgyesová.