Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Výsledkom 2:0 sa skončil zápas Zvolena s Trenčínom v prospech domácich

Hráči HKM Zvolen Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hostia si tak naspäť do Trenčína nepriniesli ani jeden bod.

Zvolen 23. novembra (TASR) - Zvolenčania začali stretnutie s nasadením a kombinačnou hrou si vytvárali šance na skórovanie. Svoju prvú presilovku v 8. minúte však nevyužili, keď mal veľkú šancu Podkonický, ktorý po strele Hraška neprekonal ležiaceho Škrečka. Potom nebezpečne zaútočili hostia. Pardavý z pravého kruhu prudkou strelou spoza obrancu len tesne minul vzdialenú žŕdku. V 11. minúte sa zaskvel po strele švihom Podkonického brankár Škrečko svojou lapačkou. V 13. minúte hostia hrali svoju prvú presilovú hru, no dopustili sa faulu a pri hre 4:3 mali veľkú šancu skórovať, keď strelu bekhendom Brosku zneškodnil Šimko.

Hneď v druhej tretine na úvod sa podaril prienik Zuzina po krídle, prihrávkou našiel Brabenca, ktorý na seba naviazal obrancu i brankára, skvele nahral Podkonickému, ktorý bol voľný a ten z ťažkého uhla skóroval takmer do prázdnej bránky. Zvolen si naďalej vytváral šance no neskóroval. V 35. minúte hostia pri vylúčení Pokoviča mali možnosť hrať svoju druhú presilovú hru, no domácich ohrozovali len strely obrancov a brankár Šimko bol proti. Potom nasledovala presilovka domácich, no Trenčania nedovolili domácim usadiť sa v útočnom pásme. Veľkú šancu pri tejto presilovke mali domáci, keď prudko vystrelil Zuzin, Škrečko strelu vyrazil a opakovanú strelu v páde vytlačil lapačkou mimo bránky.

Záverečná tretina sa vyznačovala kombinačnou hrou. Útoky sa striedali na oboch stranách. V 48. minúte z hranice ľavého kruhu poslal puk za chrbát Škrečka švihom Mucha. V 53. minúte únik na súperovu bránku nezužitkoval Puliš. Hostia v závere zápasu odvolali brankára, ale gól v power-play už nepadol a tak Zvolen pokračuje vo víťazných zápasoch.

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Začali sme vlažne. Ťažko sme sa dostávali do zápasu. Veľmi nám pomohol gól na začiatku druhej tretiny. Dnes nám chýbala ľahkosť, komunikácia i hra s pukom. Trenčania mali niekoľko ťažkých striel, ktoré brankár Šimko vychytal."

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Vycestovali sme k mužstvu, ktoré hrá v pohode. Chceli sme ukoristiť aspoň bod. Mužstvu nemôžem nič vyčítať, azda len to, že sme mali viac vylúčených a potom sa ťažko hrá."

HKM Zvolen - Dukla Trenčín 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 21. Podkonický, 48. Mucha. Rozhodovali: Goga, J. Konc - Jobbágy, M. Korba, vylúčení: 3:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 31. Šiška za Šimka (Zvolen), 2448 divákov.