Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Výsledok obnovených rokovaní o kolektívnej dohode NHL je stále nejasný

Výkonný riaditeľ Asociácie hráčov NHL Donald Fehr stojí pred hráčmi 18. októbra 2012 v Toronte. Druhý vľavo hráč Pittsburghu Penguins Sidney Crosby. Foto: TASR/AP

V prípade, že zlyhajú aj zrejme posledné snahy o dosiahnutie novej kolektívnej dohody, druhýkrát v priebehu siedmich rokov dôjde k celosezónnej výluke.

New York 7. novembra (TASR) - Takmer osem hodín trvali utorňajšie obnovené rokovania zástupcov Národnej hokejovej ligy (NHL) a hráčskej asociácie (NHLPA) o novej kolektívnej dohode. Zrejme posledný pokus o vyhnutie sa celosezónnej výluke v zámorskej profilige má zatiaľ nejasný osud.

Po utorku ani jedna zo strán nekomentovala maratón rokovaní, ktorý bude pokračovať aj v stredu. Vedenie a hráči sa stretli v bližšie nešpecifikovanej lokalite Manhattanu s cieľom predísť ďalším škrtom v novom ročníku, ktorý už prišiel o stovky zápasov, vrátane tradičnej exhibície Winter Classic. "Vzhľadom k prebiehajúcim rokovaniam sa až do ich skončenia k detailom nebudeme vyjadrovať," uviedol zástupca komisára NHL Bill Daly.

Práve piatkové zrušenie Winter Classic sa zdá byť zdvihnutým varovným prstom smerom k vedeniu i hráčom, že situácia je vážna. Lock-out trvá už vyše 50 dní, no zúčastnení sa reálne vrátili k rokovaciemu stolu prvýkrát od 18. októbra.

"Dúfame, že obnovené vyjednávanie bude pokračovať dovtedy, kým nenájdeme spoločnú reč. Veľkým pozitívom je skutočnosť, že sme sa vrátili k rokovaniam. Verím, že sa nám podarí dosiahnuť dohodu a čím skôr odštartovať sezónu," vyhlásil šéf NHLPA Donald Fehr.

V prípade, že zlyhajú aj zrejme posledné snahy o dosiahnutie novej kolektívnej dohody, druhýkrát v priebehu siedmich rokov dôjde k celosezónnej výluke. Kritickým bodom rokovaní je spôsob prerozdelenia príjmov súťaže vo výške 3,3 miliardy dolárov.

Informovala agentúra Reuters.