Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fehérváryho Washington zvíťazil v Columbuse, Carolina zdolala LA

Na snímke vpravo v popredí ruský útočník Capitals Jevgenij Kuznecov strieľa víťazný gól, vľavo obranca Columbusu a jeho krajan Vladislav Gavrikov a v pozadí prekonaný fínsky brankár Blue Jackets Joonas Korpisalo v predĺžení v zápase hokejovej NHL Columbus Blue Jackets - Washington Capitals (3:4 pp) v noci na 1. februára 2023. Foto: TASR/AP

O víťazstve Caroliny nad LA rozhodol v 54. sekunde predĺženia Sebastian Aho. Fínsky center potvrdil streleckú formu, skóroval v piatom zápase za sebou.

New York 1. februára (TASR) - Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym zvíťazili v noci na stredu v zámorskej NHL na ľade Columbusu 4:3 po predĺžení. O triumfe Capitals rozhodol v 26. sekunde extra času Jevgenij Kuznecov. Carolina dokázala v tretej tretine zmazať trojgólové manko a zdolala doma Los Angeles 5:4 po predĺžení.

Dvomi gólmi sa pod víťazstvo Washingtonu podpísal obranca Trevor van Riemsdyk. Fehérváry odohral 20:46 min., vyslal tri strely na bránku, inkasoval dve trestné minúty, rozdal tri hity a zblokoval dve strely súpera. Capitals si polepšili v boji o play off, vo Východnej konferencii si poistili pozíciu s prvou voľnou kartou. Pred ôsmym Pittsburghom majú trojbodový a deviatym Buffalom štvorbodový náskok, konkurenti však majú štyri zápasy k dobru.

Rozhodujúci gól dal Kuznecov po tom, ako na začiatku predĺženia vyhral vhadzovanie. Výbornú prácu odviedol Marcus Johansson, ktorý na seba naviazal dvoch protihráčov a posunul puk dozadu na svojho spoluhráča. Ruský útočník potom strelou zápästím prekonal brankára Joonasa Korpisala. "Vždy, keď získate puk po vhazovaní, môžete ho pri hre 3 na 3 dlho kontrolovať. Johansson to potom urobil výborne, ja som iba vystrelil. Mám pocit, že puk ešte tečoval súperov hráč," povedal Kuznecov pre nhl.com.

O víťazstve Caroliny nad LA rozhodol v 54. sekunde predĺženia Sebastian Aho. Fínsky center potvrdil streleckú formu, skóroval v piatom zápase za sebou. Brent Burns prispel k výhre gólom a asistenciou, Andrej Svečnikov mal dve asistencie. Kings nestačili ani dva presné zásahy Adriana Kempeho, kapitán Anže Kopitar si pripísal gól a dve asistencie.

Po dvoch tretinách domáci prehrávali 1:4, ale podarilo sa im zápas otočiť. "Bola to skvelá tretia tretina. Hráčom patrí uznanie za to, že to nezabalili. Išli sme do nej s trojgólovým mankom a nehrali sme dobre. No hráči sa zomkli a dostali sme za to odmenu," uviedol domáci tréner Rod Brind'Amour.

Montreal bez zraneného slovenského útočníka Juraja Slafkovského podľahol doma Ottawe 4:5. Senators sa začína dariť, natiahli šnúru víťazstiev na štyri zápasy. Víťazný gól strelil 1:18 min. pred koncom riadneho hracieho času Brady Tkachuk. "V tom čase bolo cítiť, že momentum je na ich strane. Je to celkom dobrý pocit, keď som umlčal dav a potom preniesol momentum na našu stranu," spokojne konštatoval Tkachuk.

Tim Stützle sa na triumfe hostí podieľal dvomi gólmi a dvomi asistenciami. Nemecký útočník má na konte 22 gólov v 46 zápasoch, čím vyrovnal svoje kariérne maximum z minulej sezóny. V nej potreboval na 22 gólov 79 duelov. Obranca "senátorov" Thomas Chabot nazbieral tri asistencie. Canadiens nepomohli ani dva presné zásahy Rafaela Harveyho-Pinarda.



NHL - sumáre:


Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 5:4 pp (1:0, 0:4, 3:0 - 1:0)

Góly: 14. Burns (Svečnikov), 44. Šťastný (Stepan), 50. Staal (Pesce, Fast), 53. Teräväinen (Skjei, Svečnikov), 65. Aho (Burns, Nečas) - 22. Kempe (Kopitar), 32. Fiala (Lizotte), 35. Kempe (Doughty, Kopitar), 36. Kopitar (Anderson-Dolan, Doughty). Brankári: Andersen - Copley, strely na bránku: 30:21.



Montreal Canadiens - Ottawa Senators 4:5 (1:2, 1:1, 2:2)

Góly: 14. Dach (Suzuki, Hoffman), 40. Hoffman (Matheson), 52. Harvey-Pinard (Suzuki, Anderson), 55. Harvey-Pinard (Anderson) - 3. Giroux (Zajcev, Chabot), 4. Stützle (Joseph, Tkachuk), 37. DeBrincat (Stützle, Chabot), 53. Stützle (Chabot, Batherson), 59. Tkachuk (Stützle, Joseph). Brankári: Allen - Forsberg, strely na bránku: 32:29.



Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 3:4 pp (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 15. Peeke (Laine), 32. Robinson (Olivier), 53. Gaudreau (Bayreuther) - 6. Hathaway (Eller, Jensen), 15. van Riemsdyk (Aube-Kubel), 29. van Riemsdyk (Kuznecov, Gustafsson), 61. Kuznecov (Johansson, Gustafsson). Brankári: Korpisalo - Lindgren, strely na bránku: 34:34.



Slovák v akcii:

Martin Fehérváry (Washington) 20:46 0 0 0 0 3 2

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/