Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Weegar sa dohodol s Calgary na osemročnom 50-miliónovom kontrakte

Slovenský reprezentačný obranca v drese Toronta Maple Leafs Martin Marinčin (vľavo) a hokejista Floridy Panthers MacKenzie Weegar, archívne foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročný obranca prišiel k "plameňom" na konci júla z Floridy spoločne s Jonathanom Huberdeauom v rámci výmeny hviezd za Matthewa Tkachuka.

Calgary 7. októbra (TASR) - Kanadský hokejista MacKenzie Weegar sa dohodol s klubom NHL Calgary Flames na predĺžení kontraktu. Dvadsaťosemročný obranca, ktorý prišiel k "plameňom" na konci júla z Floridy spoločne s Jonathanom Huberdeauom v rámci výmeny hviezd za Matthewa Tkachuka, podpísal v piatok novú osemročnú zmluvu na 50 miliónov dolárov. Tá začne platiť od sezóny 2023/2024.

Weegar má ešte rok platnú zmluvu s priemerným ročným zárobkom 3,25 mil. dolárov, ktorú si do Calgary priniesol z Floridy. Vďaka novému lukratívnemu kontraktu si platovo výrazne polepší, ročne v priemere zarobí 6,25 mil. USD. V Calgary je jeho spoluhráčom aj slovenský útočník Adam Ružička, ktorý v prípravnom kempe bojuje o miesto v prvom tíme.

Kanadského beka si vybrali Panthers v drafte v roku 2013 až v 7. kole. V profilige debutoval v apríli 2017 a postupne sa zaradil medzi defenzívne opory Floridy. Pravidelne nastupoval v prvom obrannom páre s Aaronom Ekbladom. V minulom ročníku získal v drese "panterov" 44 bodov (8+36) v 81 zápasoch základnej časti, v 10 dueloch play off pridal jednu asistenciu. Informoval o tom webový portál televízie TSN.