Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Werner sa vrátil do RB Lipsko, podpísal štvorročnú zmluvu

Futbalista Timo Werner, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Som veľmi rád, že budem opäť hrať za RB Lipsko. V rokoch 2016 až 2020 sa mi tu darilo, povedal Werner.

Lipsko 9. augusta (TASR) - Nemecký futbalista Timo Werner sa po dvoch rokoch v Chelsea Londýn vrátil do RB Lipsko. So staronovým zamestnávateľom podpísal štvorročný kontrakt. Nemecký klub potvrdil angažovanie 26-ročného útočníka v utorok na oficiálnej stránke, podľa agentúry AFP zaňho zaplatil 25 miliónov libier.

Pred dvoma rokmi putoval Werner opačným smerom za 55 miliónov. S anglickým tímom vyhral v roku 2021 Ligu majstrov, ale v uplynulom období nemal stabilné miesto v zostave. Prejavil túžbu odísť, aby pravidelne nastupoval a aby sa dostal do kádra nemeckej reprezentácie na MS 2022. V najcennejšom drese má na konte 53 vystúpení. S 95 gólmi vo všetkých súťažiach je najlepší strelec v histórii Lipska.

"Som veľmi rád, že budem opäť hrať za RB Lipsko. V rokoch 2016 až 2020 sa mi tu darilo. Odišiel som dôstojne ako strelecký rekordér klubu, ale to je minulosť a teraz sa pozerám dopredu. Klub aj ja sme sa za uplynulé dva roky posunuli na vyššiu úroveň. Takisto som nesmierne vďačný za čas, ktorý som prežil v Chelsea. Vnímal som obrovskú podporu a nikdy nezabudnem, ako za mnou ľudia stáli v dobrých i náročnejších okamihoch," povedal Werner.