Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

WHO skritizovala masové oslavy po finále: Musíme ukázať solidaritu

Obranca talianskej futbalovej reprezentácie Leonardo Bonucci stojí v autobuse vedľa trofeje počas osláv titulu majstra Európy vo futbale 12. júla 2021 v Ríme. Foto: TASR/AP

Svet by mal bojovať spoločne, delta variant sa rozmáha a prináša stále nové prípady a smrť, uviedol šéf WHO Adhanom Ghebreyesus.

Viedeň 12. júla (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) upozornila, že zábery tisícov futbalových fanúšikov počas finále ME nevyslali pozitívny signál do sveta. Riaditeľ programu WHO pre núdzové situácie Michael Ryan pripomenul, že kým v Európe už dostalo vakcínu relatívne veľké množstvo ľudí, v iných oblastiach očkovanie viazne.

A práve preto by mal byť vyspelý svet solidárny. Podľa jeho názoru sa budú opatrenia presadzovať zložitejšie, keď ľudia uvidia "bujarú zábavu" v Európe. "Realita väčšiny sveta je taká, že sa nevracia do normálu. Je naozaj dôležité, aby sme ukázali solidaritu," povedal Ryan podľa agentúry DPA.

Finále vo Wembley videlo naživo 60-tisíc divákov, po zápase, v ktorom Taliani zdolali domácich Angličanov v rozstrele 3:2, vyšli ďalšie tisíce do ulíc. "Svet by mal bojovať spoločne, delta variant sa rozmáha a prináša stále nové prípady a smrť," dodal šéf WHO Adhanom Ghebreyesus.