Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Wideman daroval Slafkovskému obľúbenú dvadsiatku: Ďalšia skvelá vec

Na snímke Juraj Slafkovský. Foto: TASR - Milan Kapusta

Osemnásťročný útočník sa vráti do Montrealu v polovici augusta a s Widemanom sa už dohodli na spoločnej večeri.

Montreal 27. júla (TASR) - Americký hokejista Chris Wideman urobil veľké gesto voči Jurajovi Slafkovskému. Obranca Montrealu Canadiens sa vzdal svojho čísla a mladý Slovák tak môže obliekať svoju obľúbenú "dvadsiatku" aj v zámorí.

Wideman tak vyjadril nadšenie z príchodu draftovej jednotky. Samotný Slafkovský sa to dozvedel zo sociálnych sietí v rodných Košiciach. "Ten obrázok som zbadal na Instagrame, bolo to neuveriteľné. Je to niečo výnimočné a pre mladého hráča nič samozrejmé. Ďalšia skvelá vec," uviedol 18-ročný útočník, ktorý bol v tom čase vonku s kamarátmi.

"Snažíme sa vytvoriť prostredie, v ktorom sa bude cítiť vítaný. Je to mladý chalan a chcel som sa uistiť, že vie, ako veľmi sme z neho nadšení," povedal Wideman, ktorý bude v nadchádzajúcej sezóne nosiť dres s číslom šesť. Slafkovský sa mu okamžite poďakoval a dvojica sa už dohodla aj na "protislužbe" - mladý Slovák podpíše dres pre obrancovho sedemmesačného syna.

Osemnásťročný útočník sa vráti do Montrealu v polovici augusta a s Widemanom sa už dohodli na spoločnej večeri. V Košiciach momentálne absolvuje prípravu na suchu i na ľade a budúci mesiac zabojuje o miesto v kanadskom tíme.