Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Wilshere ukončil vo veku 30 rokov kariéru: Bola to neuveriteľná jazda

Na archívnej snímke z 24. januára 2018 bývalý anglický futbalový reprezentant Jack Wilshere v drese Arsenalu Londýn reaguje počas odvetného zápasu semifinále anglického Ligového pohára Arsenal Londýn - Chelsea Londýn v Londýne. Wilshere ukončil v piatok 8. júla 2022 vo veku 30 rokov aktívnu hráčsku kariéru. Tú poznačili viaceré zranenia, najdlhšie sa s ním ťahalo zranenie členka, ktoré utrpel počas prípravy v lete 2011. Foto: TASR/AP

Za "gunners" odohral stredopoliar 197 zápasov vo všetkých súťažiach, dvakrát s ním vyhral Pohár FA.

Londýn 8. júla (TASR) - Bývalý anglický futbalový reprezentant Jack Wilshere ukončil vo veku 30 rokov aktívnu hráčsku kariéru. Tú poznačili viaceré zranenia, najdlhšie sa s ním ťahalo zranenie členka, ktoré utrpel počas prípravy v lete 2011.

Wilshere je odchovanec Lutonu Town, najväčšie meno si urobil počas pôsobenia v londýnskom Arsenale, za ktorý debutoval v septembri 2008 vo veku 16 rokov a 256 dní ako najmladší hráč v klubovej histórii. Za "gunners" odohral stredopoliar 197 zápasov vo všetkých súťažiach, dvakrát s ním vyhral Pohár FA. Neskôr mal krátke zastávky vo West Hame, Boltone, Bournemouthe a dánskom Aarhuse. Sezónu 2020/2021 zo zdravotných dôvodov vynechal. Pripísal si aj 34 štartov a dva góly v národnom tíme, predstavil sa aj na MS 2014 v Brazílii.

"Bola to neuveriteľná jazda naplnená mnohými neskutočnými momentmi a cítim sa poctený, že som to všetko mohol počas mojej kariéry zažiť," uviedol Wilshere vo svojom vyhlásení, ktoré v piatok zverejnil na sociálnej sieti. "Žil som si svoj sen - od malého chlapca, ktorý si kopal loptu na záhrade, či vo funkcii kapitána v mojom milovanom Arsenale, alebo na majstrovstvách sveta, kde som reprezentoval svoju krajinu. Pravdupovediac, bolo ťažké akceptovať, že moja kariéra v uplynulom období postupne upadala z dôvodov, ktoré boli mimo mojej kontroly. Mal som čas všetko prehodnotiť a porozprávať sa s mojimi najbližšími. Viem, že nastal správny čas odísť. Som hrdý na všetko, čo som počas mojej kariéry dosiahol."