Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

WIMBLEDOM: Schmiedlová prehrala v 1. kole dvojhry s Mladenovicovou

Anna Karolína Schmiedlová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Posledným slovenským želiezkom v ženskom singli na treťom grandslamovom turnaji roka tak zostala Dominika Cibulková.


Wimbledon 2. júla (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová ani na piaty pokus neprešla cez 1. kolo wimbledonskej dvojhry. Francúzke Kristine Mladenovicovej podľahla 7:5, 2:6, 2:6. Posledným slovenským želiezkom v ženskom singli na treťom grandslamovom turnaji roka tak zostala Dominika Cibulková, ktorá nastúpi v utorok o 12.30 h proti Mladenovicovej krajanke Alize Cornetovej.

Prvý set duelu medzi Schmiedlovou a Mladenovicovou bol ako na hojdačke. Slovenka viedla 4:2, Francúzka následne otočila na 5:4, no záver patril zverenke trénera Milana Martinca. V druhom sete Mladenovicová výrazne zlepšila servis i returny a po dvoch brejkoch si vybudovala rozhodujúci náskok 4:0. Aj v treťom dejstve dominovala favorizovaná Francúzka, ktorá vyrovnala vzájomnú bilanciu so Schmiedlovou na 1:1.

"Mladenovicová bola na úvodné kolo ťažká súperka, na grandslame si však človek nevyberie. Francúzka síce nemá optimálnu formu, no bojuje. Dnes veľmi dobre podávala i returnovala, čo rozhodlo, aj keď na jej výkone bola badať nervozita. Mohla som tento zápas vyhrať alebo minimálne ju viac potrápiť, nevyužila som však šance. Mne sa nehrá na tráve najlepšie, wimbledonské kurty sú rýchle a dnes mierne pofukovalo, Podmienky však boli pre obe rovnaké. Teraz ma čakajú tri antukové turnaje v Budapešti, Bukurešti a Moskve," povedala pre TASR Schmiedlová.


ženy - dvojhra - 1. kolo:
Kristina Mladenovicová (Fr.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 5:7, 6:2, 6:2