Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Wimbledon: Klein prehral v grandslamovej premiére s Broadym

Na archívnej snímke z 10. novembra 2020 slovenský tenista Lukáš Klein podáva proti krajanovi Filipovi Horanskému v zápase 1. kola mužskej dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Tretí set získal vo svoj prospech vďaka brejku na 6:5. Vo štvrtom dejstve prišiel na rad tajbrejk, v ktorom dominoval Klein, no rozhodujúci set sa stal korisťou Broadyho.

Londýn 28. júna (TASR) - Slovenskému tenistovi Lukášovi Kleinovi nevyšla premiéra v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji. V 1. kole wimbledonskej dvojhry prehral v pozícii kvalifikanta s domácim Britom Liamom Broadym po päťsetovom boji 6:4, 3:6, 5:7, 7:6 (2), 3:6. Jediným slovenským želiezkom v mužskom singli tak zostal Alex Molčan, ktorého v 2. kole čaká Američan Marcos Giron.

Klein hneď v úvodnom geme prelomil podanie súpera a výhodu brejku pretavil v zisk prvého setu. V ďalších minútach mal však navrch Broady. V druhom dejstve si po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 5:1. Tretí set získal vo svoj prospech vďaka brejku na 6:5. Vo štvrtom dejstve prišiel na rad tajbrejk, v ktorom dominoval Klein, no rozhodujúci set sa stal korisťou Broadyho. Vďaka brejku v šiestom geme odskočil Kleinovi na 5:2 a pri vlastnom podaní premenil hneď prvý mečbal.

muži - dvojhra - 1. kolo:



Liam Broady (V. Brit.) - Lukáš KLEIN (SR) 4:6, 6:3, 7:5, 6:7 (2), 6:3