Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Winnipeg otočil zápas so St. Louis a uštedril mu šiestu prehru

Na snímke vpravo brankár Jets Connor Hellbuyck vyráža puk, vľavo hráč St. Louis Jordan Kyrou v zápase hokejovej NHL Winnipeg Jets - St. Louis Blues (4:2) v noci na 31. januára 2023. Foto: TASR/AP

Pre Blues to bola piata prehra v sérii, pričom v nich nezískali ani bod a na postupové priečky strácajú osem bodov.

New York 31. januára (TASR) - Hokejisti Winnipegu Jets zvíťazili v jedinom nočnom zápase zámorskej NHL doma nad St. Louis Blues 4:2 a ukončili tak sériu troch prehier. Domáci prehrávali v 43. minúte 0:2, no štyrmi gólmi v tretej tretine duel otočili a súperom uštedrili už šiestu prehru vo vzájomných stretnutiach po sebe.

Domáci boli počas celého duelu aktívnejší a súpera prestrieľali 39:26, no dlho sa nevedeli presadiť cez brankára Jordana Binningtona. Jeho náprotivok Connor Hellebuyck držal čisté konto do 35. minúty, keď ho prekonal pri presilovke kľučkou na blafák Jake Neighbours, ktorému asistoval aj brankár Binnington. V 43. minúte zvýšil na 2:0 po brejku Nikita Alexandrov, no potom už úradovali domáci. Už o 40 sekúnd odpovedal Josh Morrissey, v 50. minúte vyrovnal po peknej kombinácii Mark Scheifele a 21 sekúnd po ňom poslal Winnipeg do vedenia opäť najproduktívnejší obranca tímu Morrissey. Jets si v závere bez problémov postrážili náskok a na 4:2 upravil do prázdnej bránky dvojgólový Scheifele.

"Josh hral dnes fantasticky. Vždy to tak je a potom je za svoje výkony odmenený. Dal veľké góly a dnes nás priviedol k víťazstvu," povedal na adresu spoluhráča Scheifele. Dvadsaťsedemročný Morrissey nazbieral v 52 dueloch už 53 bodov (10+43) a je tretí najproduktívnejší hráč súťaže. "Potrebovali sme toto víťazstvo. Potrebovali sme vidieť, že dokážem ísť tvrdo po súperovi. Nedominovali sme pri každom striedaní v útočnej tretine, ale forčekovali sme, všetci bojovali a aj keď sme sa dostali do vedenia, pokračovali sme v tom," pokračoval Scheifele, ktorý je s 31 gólmi najlepší strelec tímu a ôsmy v lige.

Podľa trénera Jets Ricka Bownessa bol rozhodujúci kontaktný gól 40 sekúnd po zásahu Alexandrova: "To otočilo zápas v náš prospech. Bola to skvelá strela a skvelý protiútok. Dnes bol rozdielový hráč Morrissey."

Pre Blues to bola piata prehra v sérii, pričom v nich nezískali ani bod a na postupové priečky strácajú osem bodov. Winnipeg je druhý v tabuľke Západnej konferencie o bod za Dallasom, ktorý má zápas k dobru. St. Louis nepomohlo ani 35 úspešných zákrokov Binningtona. "Každú noc má skvelé zákroky, drží nás, no my mu musíme viac pomáhať," povedal Neighbours, ktorý si ku gólu pripísal aj asistenciu.


NHL-sumár:


Winnipeg Jets - St. Louis Blues 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)

Góly: 43. Morrissey (Mäenalanen, Pionk), 50. Scheifele (Ehlers, Connor), 50. Morrissey (Barron, Mäenalanen), 60. Scheifele (Wheeler, Connor) - 35. Neighbours (Krug, Binnington), 43. Alexandrov (Leivo, Neighburs). Brankári: Hellebuyck - Binnington, strely na bránku: 39:26.