Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Winter Games: Po upršanom šlágri hráči chválili organizáciu i kulisu

Na snímke diváci sledujú zápas 24. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava (svetlé dresy) - HC Košice (oranžové dresy) pod holým nebom na ploche Národného futbalového štadióna v rámci podujatia Kaufland Winter Games v Bratislave v nedeľu 15. januára 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zápas museli posunúť o 30 minút, pretože po stretnutí legiend Slovana a Sparty začalo husto pršať.

Bratislava 16. januára (TASR) - Ako o veľkom zážitku hovorili unisono aktéri nedeľného zápasu Kaufland Winter Games. Duel Slovana s Košicami, ktorý prvé dve tretiny poznačil dážď, mal napokon prívlastok rekordný. Sledovalo ho 14.244 divákov, čo je nový rekord návštevnosti na zápase najvyššej slovenskej súťaže. Viac radosti mal po záverečnej siréne domáci fanklub, ktorý mohol s hráčmi oslavovať triumf 3:1.

Zápas museli posunúť o 30 minút, pretože po stretnutí legiend Slovana a Sparty začalo husto pršať. Predpovede však hovorili o postupnom ubúdaní zrážok a to sa napokon potvrdilo. Počas hlavného duelu pršalo ešte dve tretiny, ale dážď slabol a pred záverečnou tretinou úplne ustal. "Ľad bol zvláštny, ale to nie sú výhovorky, mali sme rovnaké podmienky. Mrzí ma, že sme nebodovali, ale verím, že ľudia mali radosť. Sneh patrí k hokeju, ale dážď nie je príjemný. Ale zasa je to nová skúsenosť, bolo to perfektne zorganizované od okamihu, odkedy sme prišli do Bratislavy, až po koniec. Hodnotím to pozitívne až na ten výsledok. Nehrali sme hokej, ktorý vieme hrať," povedal brankár Košíc Jaroslav Janus.

Opora "oceliarov" v minulosti obliekala dres Slovana, navyše v hlavnom meste žije, preto to bola pre ňu špeciálna konfrontácia: "Prehra mrzí, ale bol to vyrovnaný zápas, ja osobne som na neho veľmi tešil. Veril som, že to zvládneme, ale prehrali sme. Je to úžasné dať také niečo dokopy. Zvlášť, keď hrá východ proti západu. Ďakujem obom táborom fanúšikov, boli skvelí. Ja som bol na Tehelnom poli na futbale. Je tma a zrazu sa všetko rozsvieti a potom počujete hukot tribún, je to zvláštny pocit."

Bratislavčania sa vďaka triumfu vrátili na prvé miesto v tabuľke, no duel začali lepšie Košice. Najskôr sa ubránili v prvej presilovke a potom išli do vedenia po góle Paršina. Potom však Slovan dvoma gólmi Takáča a jedným Kytnára zápas otočil. "Začiatok bol ťažký, celé sa to posúvalo, nebolo to príjemné. Podmienky boli v prvej tretine katastrofálne, ale potom sme si to užili," povedal Takáč.

Útočník Slovana bol pri všetkých góloch svojho tímu. Perfektným forčekom za stavu 0:1 zobral puk Novotovi a naservíroval ho na hokejku Kytnára. "V týchto podmienkach to bolo o tom, že puk niekedy skákal a niekedy zastal, takže bolo treba forčekovať a dali sa tak získať puky a šance. Išiel som za tým vedome a bol z toho gól."

Pri druhom góle zasa využil výbornú prácu Michala Sersena. Kapitán Slovana po otočke spin-o-rama poslal puk pred bránku a Takáč ho poslal za chrbát Janusa. "Bolo to veľmi dobré, Aj keď hráme proti sebe bago, tak to robí. Vedel som, že to dokáže a preto som išiel pred bránku. Čakal som, že to prejde," uzavrel Takáč, ktorý 25 sekúnd pred koncom po ďalšej prihrávke Sersena spečatil výsledok.