Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Woll 11. nováčikom s triumfom za Toronto, Skinner vyrovnal Mooga

Na snímke dole švédsky útočník Toronta William Nylander oslavuje so striedačkou gól vo 4. zápase 2. kola semifinále play off Východnej konferencie hokejovej NHL Florida Panthers - Toronto Maple Leafs (1:2) v noci na 11. mája 2023. Foto: TASR - AP

Dvadsaťštyriročný Woll nahradil Iľju Samsonova v štvrtom stretnutí série 2. kola proti Floride.

New York 11. mája (TASR) - Brankár Joseph Woll sa stal jedenástym nováčikom v histórii Toronta s triumfom v play off. Napodobnil tak Felixa Potvina, ktorému sa to naposledy podarilo v roku 1993, keď predviedol 41 zákrokov a pomohol k víťazstvu Maple Leafs nad Los Angeles 3:2 v piatom zápase finále Východnej konferencie.

Dvadsaťštyriročný Woll nahradil Iľju Samsonova v štvrtom stretnutí série 2. kola proti Floride. Rus nemohol nastúpiť pre zranenie v hornej časti tela. Toronto prehrávalo v sérii 0:3 na zápasy a v prípade neúspechu by sa pre neho sezóna skončila. Woll si vo svojej premiére vo vyraďovacej časti pripísal 24 zákrokov, stal sa druhou hviezdou duelu a pomohol tímu vynútiť si piaty zápas na domácom ľade. "Bol to úžasný duel. Vždy je výnimočné, keď dostanete príležitosť pomôcť tímu," povedal americký brankár podľa nhl.com. Výrazne mu pomohli aj jeho spoluhráči, ktorí zblokovali až 21 striel. Woll väčšinu sezóny odchytal na farme za Toronto Marlies, nastúpil na 21 stretnutí a pripísal si 16 víťazstiev. Po zranení Samsonova má veľkú šancu, že sa predstaví v bránke Maple Leafs aj v piatom zápase. Ten je na programe v noci na sobotu.

Edmonton druhýkrát vyrovnal stav série Západnej konferencie proti Vegas, tentokrát na 2:2. Oilers triumfovali 4:1 a výrazný podiel mal na tom aj Stuart Skinner. Kanadský brankár predviedol 25 zákrokov a vychytal piate víťazstvo pre mužstvo v tohtoročnom play off. Vyrovnal tak zápis Andyho Mooga (5 v roku 1981) v počte triumfov brankára v prvej sezóne v play off v histórii klubu.

Skinner pritom v predchádzajúcom zápase odchytal len 32 minút a po štvrtom góle Vegas ho vystriedal Jack Campbell. "Cítil som sa dobre. Bolo to obrovské víťazstvo pre náš tím. Spôsob, akým chlapci bojovali bol veľmi pôsobivý," zhodnotil Skinner, ktorý priblížil, čo môže pomôcť mužstvu v ďalšom priebehu série: "Musím pomôcť tímu v prvej tretine a dať im šancu na úspech. Myslím si, že ak budeme hrať rýchlo a tvrdo, tak môžeme uspieť." Piaty duel série bude na ľade Vegas, no Oilers tam už raz dokázali uspieť.