Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Wolverhampton povedie španielsky tréner Lopetegui

Na archívnej snímke tréner Julen Lopetegui. Foto: TASR/AP

Lopetegui zaujal futbalovú verejnosť v lete 2018, keď ho odvolali z funkcie trénera španielskej reprezentácie len niekoľko dní pred začiatkom MS v Rusku.

Wolverhampton 5. novembra (TASR) - Novým trénerom Wolverhamptonu sa stane Julen Lopetegui. Päťdesiatšesťročný Španiel prevezme vedenie klubu 14. novembra, potrebuje ešte dotiahnuť pracovné povolenia. Naposledy viedol FC Sevilla, ktorý v roku 2020 doviedol k triumfu v Európskej lige.

"Julen je špičkový tréner s vynikajúcimi skúsenosťami na elitnej úrovni hry a sme veľmi radi, že sme sa dohodli na dohode, ktorá ho privedie do Wolves," povedal predseda anglického klubu Jeff Shi. Dočasným vedením mužstva je poverený Steve Davis.

Wolverhampton v sobotu hostí Brighton a v tabuľke je len jeden bod nad posledným Nottinghamom Forest. "Od samého začiatku bol Julen našou voľbou číslo jedna pri riadení Wolves a tešíme sa, že ho a jeho tím privítame," dodal Shi. Prvý zápas Španiela na lavičke Wolves bude v Evertone 26. decembra.

Lopetegui ´zaujal´ futbalovú verejnosť v lete 2018, keď ho odvolali z funkcie trénera španielskej reprezentácie len niekoľko dní pred začiatkom MS v Rusku. Dôvodom bolo, že krátko pred začiatkom šampionátu prijal po jeho skončení ponuku viesť Real Madrid. Lopetegui skončil v Reale po prehre 1:5 s Barcelonou koncom októbra toho roku. V roku 2019 potom prijal ponuku Sevilly.