Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Woods mal pred štartom záverečnej etapy pozitívny test na Covid

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Tridsaťpäťročný Woods nedokončil ani vlaňajší ročník, keď odstúpil po 18. etape, aby sa mohol pripraviť na olympiádu v Tokiu.

Paríž 24. júla (TASR) - Kanadský cyklista Michael Woods nedokončil Tour de France. V záverečný deň 109. ročníka mal jazdec tímu Izrael Premier Tech pozitívny test na koronavírus.

V nedeľu odstúpil aj jeho krajan a tímový kolega Guillaume Boivin, ktorý sa necítil dobre, ale test mal negatívny. Na štart záverečnej etapy sa nepostavil ani Španiel Gorka Izagirre, jeho tím Movistar zatiaľ neinformoval, čo bolo dôvodom odstúpenia.

Tridsaťpäťročný Woods nedokončil ani vlaňajší ročník, keď odstúpil po 18. etape, aby sa mohol pripraviť na olympiádu v Tokiu. Tento rok sa mu príliš nedarilo, po páde v 9. etape sa trápil v Alpách a najlepšie skončil v 16. etape, keď obsadil z úniku tretie miesto, pričom pomohol k výhre svojmu krajanovi a tímovému kolegovi Hugovi Houlemu.

Po odstúpení Woodsa a Boivina príde Izrael Premier Tech do cieľa na Elyzejských poliach len s tromi pretekármi. Celkovo odštartovalo do záverečnej etapy len 134 z pôvodných 176 cyklistov. Sedemnásť ich odstúpilo po pozitívnych testoch na koronavírus. Informovala o tom agentúra DPA.