Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Woods odmietol ponuku kontroverznej série LIV v hodnote 700 mil. USD

Americký golfista Tiger Woods Foto: TASR/AP

Kontroverzný seriál má za sebou tri podujatia. Dve z nich vyhral Juhoafričan Charl Schwartzel a za triumfy získal rekordné prémie v hodnote štyri milióny dolárov.

New York 2. augusta (TASR) - Americký golfista Tiger Woods odmietol ponuku LIV Golf Invitational Series v hodnote 700 miliónov dolárov. Nový kontroverzný seriál, ktorý konkuruje PGA Tour, podľa neho rozdeľuje golfový svet.

Woods už pred časom odsúdil svojich súperov, ktorí sa pripojili k novej sérii financovanej Saudskou Arábiou. "Nesúhlasím s tým. Myslím si, že sa otočili chrbtom k niečomu, čo ich dostalo tam, kde sú," povedal 46-ročný golfista pre AFP minulý mesiac pred turnajom British Open. Saudskú Arábiu obvinil z obohacovania sa na športe. LIV Golf sa už dávnejšie upísali Brooks Koepka, Phil Mickelson, Dustin Johnson či Bryson DeChambeau.

Kontroverzný seriál má za sebou tri podujatia. Dve z nich vyhral Juhoafričan Charl Schwartzel a za triumfy získal rekordné prémie v hodnote štyri milióny dolárov. Vedenie tradičnej PGA už vylúčilo zo svojho okruhu hráčov, ktorí odišli ku konkurencii.