Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Woodsa previezli do inej nemocnice v Los Angeles

Na videosnímke prevrátené vozidlo amerického golfistu Tigera Woodsa 23. februára 2021 v Los Angeles. Americký golfista Tiger Woods mal v utorok v Los Angeles dopravnú nehodu. Zo zdemolovaného vozidla ho museli vyslobodiť privolaní hasiči. Foto: TASR/AP

Jeden z najúspešnejších golfistov histórie vyviazol z nehody s viacerými otvorenými zlomeninami pravej nohy.

Los Angeles 26. februára (TASR) - Dva dni po ťažkej havárii previezli amerického golfistu Tigera Woddsa do inej nemocnice v Los Angeles. Uviedol to primár kliniky Harbor–UCLA Anish Mahajan.

O Woodsa sa budú ďalej starať lekári v zdravotnom centre Cedars-Sinai v Los Angeles. Ako sa vyvíja jeho zdravotný stav, nie je známe. Podľa lekárov však bude trvať mesiace, kým bude môcť znovu behať.

Woods havaroval v utorok ráno v Los Angeles. Nehoda sa stala blízko štvrtí Rolling Hills Estates a Rancho Palos Verdes. Zo zdemolovaného auta ho museli vystrihnúť a následne ho odviezli do miestnej nemocnice, kde podstúpil viacero chirurgických zákrokov.

Jeden z najúspešnejších golfistov histórie vyviazol z nehody s viacerými otvorenými zlomeninami pravej nohy. Trauma svalu a mäkkého tkaniva nohy si vyžiadala chirurgický zásah, lekári museli zmierniť tlak v svaloch v dôsledku opuchu. Šerif z okresu Los Angeles už v stredu informoval, že Woodsa nebudú trestne stíhať. Úrady naďalej vyšetrujú nehodu pätnásťnásobného víťaza majora turnajov, no Woods počas nej nebol pod vplyvom alkoholu a ani iných omamných látok.