Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

WTA varovala Potapovovú po tom, čo si obliekla dres Spartaka Moskva

Anastasia Potapovová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťjedenročná Potapovová sa bránila, že si ho obliekla na podporu klubu, ktorému fandí už od trinástich rokov, a nechcela nikoho provokovať.

St. Petersburg 16. marca (TASR) - Ženská tenisová asociácia (WTA) vydala formálne varovanie pre Rusku Anastasiu Potapovovú po tom, čo si obliekla futbalový dres Spartaka Moskva pred zápasom s Jessicou Pegulovou na turnaji v Indian Wells.

Dvadsaťjedenročná Potapovová sa bránila, že si ho obliekla na podporu klubu, ktorému fandí už od trinástich rokov, a nechcela nikoho provokovať. Svetová jednotka Iga Swiateková z Poľska uviedla, že ju jej správanie prekvapilo a preto sa obrátila na WTA.

"Pokiaľ ide o dres ruského futbalového tímu, WTA formálne varovala hráčku, že to nie je prijateľné ani vhodné správanie. Neočakávame, že sa to v budúcnosti zopakuje," citovala stanovisko asociácie televízia Eurosport.

ATP a WTA povolili hrať ruským a bieloruským tenistom na svojich turnajoch aj po začiatku invázie na Ukrajinu, no len pod neutrálnou vlajkou. Swiateková však priznala, že v zákulisí je momentálne "veľké napätie". "Bola som prekvapená z toho, čo spravila. Myslím si, že hráčka si mala uvedomiť, i keď je fanúšička tímu, že nemala teraz a takto ukazovať svoje postoje," povedala svetová jednotka.

Ukrajinka Lesia Curenková sa odhlásila na turnaji Indian Wells zo zápasu 3. kola, v ktorom mala nastúpiť proti Bieloruske Arine Sobolenkovej. Ako dôvod uviedla panický záchvat po tom, čo sa rozprávala s výkonným riaditeľom WTA Steveom Simonom. Uviedla, že bola šokovaná z jeho odpovedí ohľadom reakcie asociácie na ruskú inváziu na Ukrajinu.

"V prvom rade mi je veľmi ľúto všetkých ukrajinských hráčov a toho, čím si prešli. O situácii s Curenkovou neviem podrobnosti. Je to skôr otázka na ňu a na Sobolenkovú. Ja som vždy hovoril to isté, som za mier na celom svete," odpovedal na otázku o napätí Rus Daniil Medvedev podľa Eurosportu.