Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Xavi dúfa v skorú dohodu Barcelony s Al Saddom

Na archívnej snímke hráč Xavi Hernandez 23. mája 2015 v Barcelone. Foto: TASR/AP

Xavi v katarskom klube dokončil aktívnu kariéru a od roku 2019 je jeho hlavný tréner.

Dauha 4. novembra (TASR) - Xavi Hernandez dúfa, že vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona nájde v najbližších dňoch spoločnú reč s funkcionármi Al Saddu a tí ho uvoľnia spod zmluvy, ktorá platí do roku 2023.

Xavi v katarskom klube dokončil aktívnu kariéru a od roku 2019 je jeho hlavný tréner. Po odvolaní Ronalda Koemana je však bývalý dlhoročný špílmacher FC Barcelona prvou voľbou vedenia katalánskeho klubu na uvoľnený post hlavného kouča.

"Dúfam, že kluby nájdu spoločnú reč. Viem, že ešte potrebujú doriešiť nejaké veci. Očakávam, že v najbližších hodinách alebo dňoch príde k dohode. Skutočne sa veľmi teším domov. Hovorím to s rešpektom, pretože nechcem nič predbiehať. Na ťahu sú kluby, aby sa dohodli," povedal Xavi.

Niekdajší tvorca hry s geniálnym futbalovým myslením získal v prvom tíme "Barcy" v rokoch 1998-2015 až 25 trofejí vrátane štyroch triumfov v Lige majstrov a ôsmich titulov v španielskej lige. Celkovo nastúpil za FCB na 767 duelov.

Po odvolaní Koemana vedie tím dočasne Sergi Barjuan. Xavi by trénerský debut na lavičke svojho bývalého klubu mohol zažiť 20. novembra v zápase La Ligy proti mestskému rivalovi Espanyolu, informovala agentúra AFP.