Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Xavi ešte nechce hovoriť o posilách, no Barcelonu plánuje prebudovať

Hlavný tréner Barcelony Xavi Hernandez (vpravo) dáva pokyny od postrannej čiary svojmu hráčovi Adamovi Traoremu. Foto: TASR/AP

V uplynulých dňoch sa začalo intenzívne hovoriť o príchode najlepšieho strelca nemeckej Bundesligy za uplynulých päť sezón Lewandowského.

Barcelona 24. mája (TASR) - Tréner futbalistov FC Barcelona Xavi Hernandez vyhlásil, že katalánsky veľkoklub potrebuje prebudovať káder. K otázke možného príchodu kanoniera Roberta Lewandowského z Bayernu Mníchov sa však nevyjadril.

Barcelona obsadila v španielskej La Lige 2021/2022 druhú priečku, keď za majstrovským Realom Madrid zaostala o 13 bodov. Hneď po skončení sezóny odcestovala na turné po Austrálii. "Od novembra sme sa výrazne zlepšili, v budúcom ročníku v tom musíme pokračovať. Myslím si, že sme na správnej ceste, musíme zostať pozitívni. Potrebujeme súťažiť na najvyššej úrovni. Mali by sme sa pokúsiť aj vyhrať Ligu majstrov, prečo nie?" nadhodil Xavi.

V uplynulých dňoch sa začalo intenzívne hovoriť o príchode najlepšieho strelca nemeckej Bundesligy za uplynulých päť sezón Lewandowského. Xavi však nechcel ešte hovoriť o konkrétnych menách, ktoré by na Camp Nou mohli prísť. "Nemôžem nič potvrdiť. Samozrejme, pracujeme tvrdo na posilnení kádra. Všetko je to záležitosť času. Ak budeme mať čo oznámiť, urobíme to. Teraz ešte nie je ta správna chvíľa," povedal podľa AFP tréner Barcelony.