Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Z kádra Španielska na duel s Nórskom vypadli Williams a Balde

Španielsky hráč Alejandro Balde (vpravo) bojuje o loptu so Škótom Nathanom Pattersonom počas futbalového zápasu skupiny A kvalifikácie na Euro 2024 medzi Španielskom a Škótskom na štadióne La Cartuja v španielskej Seville vo štvrtok 12. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Útočníka Williamsa z Athletica Bilbao trápi poranený hrudník, nebol preto k dispozícii ani na stretnutie proti Škótsku. Obranca Balde z Barcelony má problémy so stehenným svalom.

Barcelona 13. októbra (TASR) - Španielski futbaloví reprezentanti Nico Williams a Alejandro Balde vynechajú zo zdravotných dôvodov zápas kvalifikácie ME 2024 proti Nórsku (15. októbra). Tréner Luis de la Fuente po štvrtkovom domácom víťazstve 2:0 nad lídrom A-skupiny Škótskom povolal náhradníka Alfonsa Pedrazu z Villarealu.

Útočníka Williamsa z Athletica Bilbao trápi poranený hrudník, nebol preto k dispozícii ani na stretnutie proti Škótsku. Obranca Balde z Barcelony má problémy so stehenným svalom. Španieli majú zranených viacerých hráčov vrátane krídelníka Lamineho Yamala z Barcelony, ktorý si poranil bedrový kĺb.

Španielsko môže v Osle víťazstvom nad domácimi spečatiť postup na ME 2024. Informovala agentúra AFP.