Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Z účtu súkromnej firmy Usaina Bolta zmizlo 12,8 milióna dolárov

Na archívnej snímke Jamajčan Usain Bolt. Foto: TASR/AP

Ak peniaze nedostane do desiatich dní späť, Boltovi právnici podajú na sprostredkovateľskú spoločnosť Stocks & Securities Limited (SSL) žalobu.

Kingston 19. januára (TASR) - Z účtu súkromnej investičnej firmy legendárneho jamajského šprintéra Usaina Bolta zmizlo 12,8 milióna dolárov. Ak peniaze nedostane do desiatich dní späť, Boltovi právnici podajú na sprostredkovateľskú spoločnosť Stocks & Securities Limited (SSL) žalobu.

Podľa Boltovho právneho zástupcu Lintona P. Gordona je akutálny stav účtu len 12-tisíc dolárov. Agentúre AP poskytol kópiu listu, v ktorom od SSL požaduje vrátenie peňazí. "Ak je to tak, a dúfame, že nie, potom došlo voči nášmu klientovi k závažnému skutku krádeže či podvodu, alebo kombinácii oboch," uviedli v liste právni zástupcovia. Ak sa peniaze nevrátia do 10 dní, vyhrážajú sa občianskoprávnymi a trestnými žalobami.

SSL na žiadosť o komentár neodpovedala. Spoločnosť na svojej webovej stránke požiadala, aby klienti smerovali všetky naliehavé otázky na Jamajskú komisiu pre finančné služby, ktorá firmu vyšetruje: "Chápeme, že klienti túžia po ďalších informáciách, a uisťujeme vás, že túto záležitosť pozorne sledujeme. Našich klientov upozorníme na riešenie hneď, ako budú tieto informácie k dispozícii." SSL dodala, že podvod odhalila začiatkom tohto mesiaca a že niekoľkým jej klientom môžu chýbať milióny dolárov.

Jamajský minister financií Nigel Clarke označil situáciu za alarmujúcu, no poznamenal, že je to nezvyčajné. "Je lákavé pochybovať o našich finančných inštitúciách, ale chcel by som požiadať, aby sme celý ťažko pracujúci priemysel nenatierali štetcom niekoľkých veľmi nečestných jednotlivcov," uviedol.