Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Záborský rozhodol o triumfe Popradu: Našťastie mi to vyšlo

Na archívnej snímke hokejista Tomáš Záborský. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Popradčania zvíťazili v štyroch z uplynulých piatich stretnutí a v tabuľke sa udržali na 7. mieste.

Poprad 5. januára (TASR) - Hokejisti HK Poprad potvrdili, že vo vzájomných zápasoch proti MHk 32 Liptovský Mikuláš v tejto sezóne vždy triumfuje domáci tím. "Kamzíci" uspeli v 50. kole Tipos extraligy 5:3, keď Tomáš Záborský rozhodol gólom v 57. minúte duelu z trestného strieľania.

Popradčania zvíťazili v štyroch z uplynulých piatich stretnutí a v tabuľke sa udržali na 7. mieste. Na Michalovce, ktorými patrí priečka zaručujúca priamy postup do štvrťfinále, strácajú už len štyri body. "Myslím si, že mužstvo bolo dobre pripravené na zápas, dostali sme sa do vedenia a využili aj presilové hry. Opäť sa opakoval rovnaký problém, ktorý nás trápi počas celej tejto sezóny. Zbytočnými ofenzívnymi faulami sme dostali súpera na koňa a ten ich potrestal. Boli sme nakoniec šťastnejší a získali tri body, no nemôžeme tieto chyby opakovať," povedal domáci útočník Záborský.

Krídelník druhej formácie "kamzíkov" zaznamenal 13. gól v sezóne a je najlepší strelec tímu: "Dlho sa poznám s Michalom Valentom, keďže v lete spolu trénujeme a vie, čo robím. Pred zápasom som mal premyslené, že ak sa dostanem do šance proti nemu, zamierim to na vyrážačku hore. Rozoberali sme to pred duelom aj s videotrénerom, ktorý nám povedal, že na to miesto dostáva veľa gólov. Našťastie mi to vyšlo a som za to rád." Záborský sa vyjadril aj k situácii pred koncom tretej tretiny: "Tréner nám hovorí, aby sme my krídelníci vyťahovali obranu. Ben Betker mi dobre prihral a išiel som v plnej rýchlosti na bránu. Ich hráč ma držal a nemohol som zakončiť. Neviem prečo sa to striedačke hostí nepáčilo, ale podľa mňa to bolo jasné trestné strieľanie."

Liptovský Mikuláš získal pod vedením trénerskej dvojice Ernest Bokroš a Martin Hrnčár deväť bodov a patrí mu 10. priečka. "Vedeli sme, aký silný tím nás čaká, ale chceli sme získať body a zlepšiť svoje postavenie v tabuľke. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo a som frustrovaný z celého priebehu zápasu," uviedol strelec druhého gólu hostí Lukáš Handlovský, ktorý sa presadil v treťom stretnutí za sebou.

"Samozrejme nás to mrzí a mohli sme udržať nerozhodný stav po 60 minútach. Súper mal však presilovky, v ktorých potvrdil kvalitu a dokázal ich využiť. Myslím si, že patria v početných výhodách k jedným z najlepších v lige. Máme pred sebou ďalšie zápasy, preto musíme dobre zregenerovať a kvalitne sa pripraviť na ďalší duel, ktorý sa začína od 0:0 a plniť si ciele a povinnosti," skonštatoval Handlovský, ktorý sa hneval na viaceré verdikty rozhodcov, ale nechcel ich konkretizovať.

Špecifický duel to bol pre asistenta trénera hostí Martina Hrnčára, ktorý pôsobil na začiatku sezóny na striedačke Popradu: "Prvý zápas v novom roku a presne v podobnom duchu vyzeral aj náš výkon v prvej tretine. Súper bol lepší, vytvoril si množstvo šancí a po našej chybe dal aj gól. V druhej časti sme využili presilovú hru, ale zbytočne sme sa našou nedisciplinovanosťou dostali do stavu 1:3. Chceli sme však hrať 60 minút a vyplatilo sa nám to, keď sme vyrovnali. Bohužiaľ, potom Záborský premenil trestné strieľanie a hra bez brankára nám nevyšla. Súper to zvládol strategicky veľmi dobre a gratulujem mu k víťazstvu."

"Kamzíkom" sa na domácom ľade darí, keď z uplynulých šiestich stretnutí neuspeli len v jednom. "Predchádzajúce dva zápasy v Liptovskom Mikuláši sme prehrali, aj keď v oboch dueloch sme mali dobrý vstup, čo platilo aj v tomto stretnutí. Viedli sme, no potom by sme to neboli my, aby sme si aj napriek vedeniu 3:1 zápas neskomplikovali. Nebol to prvý duel, keď sme našimi útočnými vylúčeniami dostali súpera na koňa. Polemizovať o trestnom strieľaní nie je správne, pretože o ňom rozhodol niekto iný. Stretnutie sme v koncovke zvládli, ale nemôžeme si to dovoliť zopakovať v budúcnosti. Disciplína z našej strany bola za stavu 3:1 opäť problémová," uviedol domáci kouč Peter Mikula.

Poprad privíta v piatok Zvolen, Liptovský Mikuláš sa predstaví na ľade Spišskej Novej Vsi.