Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Začiatok SP vo vodnom slalome v Cardiffe odsunul silný vietor

V Cardiffe sa naplnila nepriaznivá predpoveď na piatok, očakávala sa víchrica a počasie, ktoré mohlo znemožniť pádlovanie v kanáli.

Cardiff 8. júna (TASR) - Úvodné kolo Svetového pohára slalomárov na divokej vode sa nezačalo v Cardiffe vo Walese podľa pôvodného harmonogramu v piatok. O postup do finále mali v kvalifikácii a semifinále bojovať kajakárky, singlistky a singlisti, no nepriazeň počasia, s dažďom a silným vetrom, spôsobila, že sa všetky piatkové jazdy zrušili.

V Cardiffe sa naplnila nepriaznivá predpoveď na piatok, očakávala sa víchrica a počasie, ktoré mohlo znemožniť pádlovanie v kanáli. Vietor napokon dosiahol hodnotu 12 - 15 m/s a organizátori z dôvodu regulárnosti a aj bezpečnosti slalomárov celý program zmenili a piatkový úplne zrušili.

"Je to tu hrozné," aktuálne približoval vrtochy počasia tréner Peter Mráz. "Boli sme sa pozrieť aj na oceán, ktorý je od nás vzdialený len 40 km, a tam sa vlny dvíhali neuveriteľnou obrovskou silou. V sobotu by sa mal vietor utíšiť o polovicu a predpokladá sa, že sa všetko stihne, no vzhľadom na televízne prenosy s okliešteným programom."

Najdôležitejšia zmena sa týka singlových oboch kategórií a kajakárov, keď sa im vypustili kvalifikačné dve jazdy, v sobotu predpoludním hneď budú pádlovať v semifinále, z ktorého postúpi desať najlepších do následného finále.

Upravený program

sobota: od 9.15 semifinále C1 muži, C1 ženy, K1 muži, od 11.30 finále, od 14.30 kvalifikácia K1 ženy, C2

nedeľa: od 9.00 semifinále K1 ženy, C2, od 11.00 finále