Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zambiu povedie Avram Grant

Avram Grant, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Šesťdesiatsedemročný kouč priviedol Ghanu do finále Afrického pohára národov v roku 2015, kde prehrala s Pobrežím Slonoviny po rozstrele z 11 m.

Lusaka 23. decembra (TASR) - Avram Grant sa stal vo štvrtok novým trénerom futbalovej reprezentácie Zambie. Bývalý kormidelník FC Chelsea, ktorý trénoval aj West Ham a národný tím Ghany, podpísal dvojročnú zmluvu. Na tomto poste nahradil Aljošu Asanoviča. Informovala o tom agentúra AFP.

Grant má za úlohu kvalifikovať sa so Zambiou na Africký pohár národov 2023, táto krajina chýbala na turnaji v uplynulých troch ročníkoch. "Som veľmi šťastný, že som tu. Myslím si, že Zambia má potenciál," povedal Grant na tlačovej konferencii.

Šesťdesiatsedemročný kouč priviedol Ghanu do finále Afrického pohára národov v roku 2015, kde prehrala s Pobrežím Slonoviny po rozstrele z 11 m. Šéf futbalovej federácie Zambie Andrew Kamanga vyjadril presvedčenie, že "opäť sa vrátime medzi elitu Afriky". Dodal, že angažovanie Granta signalizuje nový vietor pre zambijský futbal.