Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Zápas 7.kola Corgoň ligy medzi Trenčínom a Bratislavou skončil remízou

Trenčan David Depetris Foto: TASR/Peter Kapusta

Tréner domácich po zápase vyzdvihol predovšetkým húževnatosť svojich zverencov.

Trenčín 25. augusta (TASR) - Obe mužstvá hrali opatrne s dôrazom na bránenie v snahe neurobiť chybu, takže dlho sa nič vzrušujúce nedialo. Útočnú snahu na oboch stranách brzdili časté ofsajdy, takže až po polhodine sa v prvej obrovskej šanci ocitol domáci P. Mazan, brankára však už nestihol prelobovať. Onedlho hostia skórovali, lenže Milinkovičov gól padol z postavenia mimo hry.

Až v 41. minúte tak otvoril gólový účet neustrážený Depetris a Trenčín zaslúžene viedol. V závere prvého polčasu rozhodca po súboji s Milinkovičom v 16-ke prísne vylúčil domáceho Lobotku, pričom Šebo nariadenú penaltu premenil a vyrovnal na 1:1.

Niekoľko príležitostí po prestávke sa skončilo na oboch stranách nedôrazným zakončením. V 68. min zapískal rozhodca v prospech hostí diskutabilný priamy kop tesne pred 16-kou a Milinkovič z neho vsietil druhý bratislavský gól.

S blížiacim sa záverom dostával zápas výraznejší dramatický náboj, ktorý ešte zosilnel v 81. minúte, keď Hlohovského zákrok na Čögleya na hranici pokutového územia posúdil arbiter ako penaltový a trenčiansky kanonier Depetris nekompromisne vyrovnal. Hoci zápas nepatril k najkvalitnejším, potešil divákov aspoň dramatickosťou a gólmi. Trenčín sa protivníkovi postavil nebojácne, profesorskí hostia ťažili z ponúknutých príležitostí.

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "V prvej štyridsaťminútovke sme dokázali dostať súpera pod tlak a strelili sme aj vedúci gól, tento náskok sme však ešte do polčasovej prestávky stratili. Za obrovskú húževnatosť v druhom polčase si naše mužstvo zaslúži obrovskú pochvalu, keď aj v oslabení a po ďalšom inkasovanom góle dokázalo ešte vyrovnať a vybojovať aspoň cennú remízu."


Samuel Slovák, tréner Slovana: "Mrzí nás, že vzhľadom na priebeh zápasu odchádzame iba s jediným získaným bodom, pretože v druhom polčase sme hrali v početnej výhode a navyše sme ešte o jeden gól viedli. Vedeli sme však, že Trenčín má kvalitné mužstvo a vie predvádzať peknú kombinačnú hru na svojom umelom trávniku."

AS Trenčín - Slovan Bratislava 2:2 (1:1)

Góly: 41. a 82. Depetris (druhý z 11 m) - 44. Šebo z 11 m, 68. Milinkovič. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Mondek, P. Mazan, Kleščík - Milinkovič, Kolčák, Hlohovský, Čermák, ČK: 43. Lobotka (Trenčín) za faul v gólovej príležitosti, 3521 divákov.

Zostavy a striedania:

AS Trenčín: Volešák - Mondek (80. Malec), Da Silva, Kleščík, R. Mazáň - Lobotka - P. Mazan (71. Frimmel), Diaz, Štefánik (46. Čögley), Holúbek - Depetris

Slovan Bratislava: Putnocký - Pauschek (46. Bagayoko), Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kopúnek - Peltier, Halenár (80. Čermák), Milinkovič (78. Piroska), Hlohovský - Šebo