Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zápas futbalistov Spartak Trnava a MFK Ružomberok skončil remízou

Na snímke zľava hráč Trnavy Roman Procházka, hráči Ružomberka Timotej Múdry, Lukáš Fabiš a hráč Trnavy Jakub Grič v zápase 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy vo futbale, skupiny o titul FC Spartak Trnava - MFK Ružomberok v Trnave v nedeľu 24. apríla 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Spartak začal proti Ružomberku aktívne a do desiatej minúty mal tri dobré šance.

Trnava 24. apríla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v nedeľnom zápase 7. kola nadstavbovej skupiny o titul vo Fortuna lige doma s MFK Ružomberok 0:0. Tretí Spartak má na konte 54 bodov rovnako ako druhý Ružomberok.



FC Spartak Trnava - MFK Ružomberok 0:0



ŽK: Škrtel, Procházka, Savvidis, Mikovič - Madleňák, Regáli, Lichý, Luterán, Mrva,
Rozhodovali: Ziemba - Hancko, Ferenc,
3138 divákov.

Spartak:
Takáč - Koštrna, Čurma (17. Tumma), Škrtel, Mikovič - Savvidis - Azevedo (77. Iván), Grič (70. Ramadan), Procházka (70. Bukata), Bamidele Yusuf - Ristovski (70. Olejník)
Ružomberok:
Krajčírik - Fabiš, Mrva, Mojžiš, Madleňák - Luterán, Múdry (57. Bobček) - Rymarenko (57. Gerec), Lichý, Regáli (70. Macejko) - Boďa (74. Úradník)




Spartak začal proti Ružomberku aktívne a do desiatej minúty mal tri dobré šance. Najprv Procházka zo šestnástky netrafil dobre loptu a poslal ju veľmi nepresne, potom Bamidele zaštrikoval v šestnástke a trafil do bočnej siete. Neskôr hľadal africký krídelník prudkým centrom Ristovskeho, ktorý však na loptu nedosiahol. Posledná spomínaná akcia bola výpovedná pre celý prvý polčas z pohľadu Trnavy, podobných momentov, keď domácim chýbal k lepšiemu zakončeniu krok či lepšie postavenie, bolo viacero. Trnavský tréner Michal Gašparík musel urobiť prvé striedanie už v 17. minúte, keď zraneného Čurmu nahradil Tumma. V 21. minúte mohli z ničoho nič udrieť hostia. Regáli získal loptu v strede ihriska, vysunul kolmicou do zakončenia Boďu, ktorého strelu odvrátil na bránkovej čiare Škrtel priamo pred Regáliho a ten z päťky prestrelil bránku. Hluché obdobie, keď sa hralo medzi šestnástkami, preťal v 37. minúte prudkou ranou z 20 metrov Grič, Krajčírik vyrazil na roh, po ktorom hlavičkoval nepresne Ristovski.

Spartak sa tlačil dopredu aj po zmene strán, nevychádzala mu však finálna fáza. Obrana Liptákov buď zblokovala prihrávky z krídla, alebo strelecké pokusy Procházku či Mikoviča nemali dôraz ani presnosť. Ružomberok mohol zmeniť vývoj zápasu striedajúcim Bobčekom, Takáč jeho zakončenie z uhla vyrazil nohou. Cestu do siete si nenašla ani Savvidisova hlavička po Bukatovom rohovom kope, ani Lichého pokus zo strednej vzdialenosti na opačnej strane. Po akcii Mikoviča a strele Bamideleho sa lopta odrazila na päťku pred Ramadana, ktorý však v chvate poslal loptu vedľa bránky. Sýrskemu legionárovi nebolo súdené ani po rohovom kope, keď síce najlepšie vyskočil, no trafil hlavou nad. Trnavu mohol v závere uzemniť Lichý, jeho "jedovka" však len tesne minula konštrukciu bránky.


Hlasy po zápase:



Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Predpokladali sme, že zápas bude nejako takto vyzerať, bolo to o celozápasovom dobýjaní ružomberského bloku. Celkom dobre sme kombinovali, vedeli sme sa tam dostať hlavne cez kraje. Lietalo tam strašne veľa centrov, ktoré sme mali dotlačiť, alebo aspoň zakončiť. Absolútne sme neboli efektívni. V prvom polčase sme si protiútoky strážili až na jednu situáciu, Ružomberok príliš pri našej bránke nebol. V druhom dejstve sme to už viac otvárali. Svedčal by tomu gól, ktorý by otvoril Ružomberok a futbal by vyzeral ešte lepšie a bol by zaujímavejší pre ľudí. Takto sa zrodila bezgólová remíza, s ktorou spokojní nie sme."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Vedeli sme, že dnešný zápas je veľmi dôležitý a nečaká nás nič ľahké. Od začiatku bol bojovný, s množstvom súbojom, korunovaný asi deviatimi kartami, či z jednej či druhej strany. Až tak futbalovosti tam nebolo, ako som však hovoril, bude to o prvom góle, ktorý by prospel hre. Mali sme prví stopercentnú šancu, ktorú sme žiaľ nepremenili. Potom mal Spartak zaujímavé veci vo vertikálach, kam sa dostával po našich stratách, odkiaľ to prudko centroval do pokutového územia. Musím pochváliť chalanov, že odblokovali hráčov, nenechali ich zakončovať a v niektorých prípadoch sme mali aj šťastie, že sa tam nedostali. Keď však vezmem, s akými hráčmi a akými problémami sme išli do zápasu, musíme byť spokojný s bodom. Náš zámer nám vyšiel. Teší ma tiež, že pri striedaniach dobre zapadli naši mladí hráči z juniorky. Včera niektorí hrali zápas, dnes takmer polčas odohrali za áčko. To je prísľub do budúcna. V závere mal Filip Lichý dve krásne strely, kde sme ešte mohli streliť gól."