Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Makojev postúpil do štvrťfinále, Gulajev neuspel v repasáži

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Voľnoštýliar Achsarbek Gulajev, ktorý sa v piatok postaral o prvé slovenské víťazstvo na prebiehajúcom európskom šampionáte, sa v sobotu predstavil v repasáži v kategórii do 79 kg.

Rím 15. februára (TASR) - Slovenský zápasník vo voľnom štýle Boris Makojev prehral v semifinále hmotnostnej kategórie do 86 kg na ME v Ríme s Rusom Arturom Najfonovom 0:3 na body. V nedeľu tak bude bojovať o bronzovú medailu.

Makojev najprv postúpil z kvalifikačného kola bez boja, keďže jeho súper Stefan Reichmuth zo Švajčiarska nenastúpil na zápas pre zranenie. V osemfinále potom zvíťazil nad Maďarom Mihályom Nagyom na technickú prevahu 10:0. Vicemajster sveta z Paríža 2017 narazil vo štvrťfinále na Marsagišviliho. S Gruzíncom zviedol tesný súboj, v ktorom mal napokon tesne navrch (2:2, 3:1 na body). Dostal sa tak do semifinále, v ktorom ho čakal Najfonov. Prehra 0:3 znamenala, že Makojev nedosiahne vytúžené finále, stále mal však šancu odísť z ME s cenným kovom. V nedeľu ho čakal duel o bronz proti úspešnému z repasáže.

Ďalší voľnoštýliar Achsarbek Gulajev, ktorý sa v piatok postaral o prvé slovenské víťazstvo na prebiehajúcom európskom šampionáte, sa v sobotu predstavil v repasáži v kategórii do 79 kg. V prípade úspechu mohol zabojovať o bronzovú medailu. Turek Batuhan Demircin bol však nad jeho sily a prehral s ním 3:7 na body.

V kategórii do 74 kg bol v akcii Jakub Sýkora. Začal úspešne, keď v kvalifikačnom kole zdolal Brita Charlieho Bowlinga na technickú prevahu 13:3. Následne v osemfinále však nestačil na naturalizovaného maďarského reprezentanta Murada Kuramagomedova (0:10). Ten nepostúpil do finále, takže nepotiahol Sýkoru do opravných bojov.


ME v Ríme - voľný štýl:



do 74 kg

kvalifikačné kolo:


Jakub SÝKORA (SR) - Charlie James Bowling (V.Brit.) 13:3

osemfinále:

Murad Kuramagomedov (Maď.) - SÝKORA 10:0



do 79 kg

osemfinále:

Achsarbek GULAJEV (SR) - Hanoc Rachamin (Izr.) 5:2


štvrťfinále:

Magomed Ramazanov (Rus.) - GULAJEV 10:0

repasáž:

Batuhan Demircin (Tur.) - GULAJEV 7:3



do 86 kg

kvalifikačné kolo:

Boris MAKOJEV (SR) - Stefan Reichmuth (Švaj.)
, MAKOJEV postúpil bez boja, Reichmuth nenastúpil pre zranenie

osemfinále:

MAKOJEV - Mihály NAGY (Maď.) 10:0

štvrťfinále:

MAKOJEV - Dato Marsagišvili (Gruz.) 2:2, 3:1 na body

semifinále:

Artur Najfonov (Rus.) - MAKOJEV 3:0