Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zápasy La Ligy sa od novej sezóny nebudú hrať v pondelok

Hráč Realu Madrid Gareth Bale, vpravo, a hráč Girony Garcia Carnero počas zápasu 24. kola La Ligy, 17. februára 2019. Foto: TASR/AP

Vyjadrenie protestu proti pondelňajším zápasom sa udialo aj priamo v stretnutí 22. kola medzi Rayom Vallecanom a Leganes, keď sa fanúšikovia od 10. do 12. minúty zápasu otočili chrbtom k ihrisku.

Madrid 1. marca (TASR) - Od sezóny 2019/2020 sa zápasy španielskej futbalovej La Ligy nebudú hrať v pondelok. Informovala o tom agentúra AFP.

Fanúšikovia sa vedeniu ligy sťažovali na opakujúce sa klubové obsadenie v pondelkových zápasoch, na ktorých býva fanúšikovská účasť nižšia. "Od novej sezóny sa zápasy budú hrať len v sobotu a v nedeľu. Ak dosiahneme vzájomnú dohodu, niektoré zápasy by sa mohli odohrať aj v piatok," uviedol na sociálnej sieti prezident Španielskej futbalovej federácie (RFEF) Luis Rubiales a dodal: "Biznis je biznis, ale fanúšikovia sú dôležití."

"Veľmi dobrá novinka a gesto pre fanúšikov všetkých ligových tímov. Ďakujeme vedeniu RFEF za ich postoj," znelo na Twitteri vyhlásenie španielskych fanúšikov združených v organizácií FASFE.

Vyjadrenie protestu proti pondelňajším zápasom sa udialo aj priamo v stretnutí 22. kola medzi Rayom Vallecanom a Leganes, keď sa fanúšikovia od 10. do 12. minúty zápasu otočili chrbtom k ihrisku. O týždeň neskôr v súboji medzi Alavesom a Levante fanúšikovia zámerne prišli na tribúny až 5 minút po úvodnom hvizde.