Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Zápasy play in sú oficiálne trvalou súčasťou vyraďovacej časti NBA

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Play in, alebo predkolo play off, zaviedli v NBA v sezóne 2019/20, ktorú museli pre pandémiu koronavírusu skrátiť a dohrať v "bubline" v Orlande.

Washington 13. júna (TASR) - Zápasy play in sa stali oficiálne trvalou súčasťou vyraďovacej časti basketbalovej NBA. V utorok o tom rozhodli v hlasovaní majitelia klubov.

Play in, alebo predkolo play off, zaviedli v NBA v sezóne 2019/20, ktorú museli pre pandémiu koronavírusu skrátiť a dohrať v "bubline" v Orlande. Malo ísť o dočasné riešenie, formát však dvakrát potvrdili aj pre ďalšie už plnohodnotné sezóny.

Vedenie súťaže sa tiež dohodlo na sprísnení posudzovania úmyselných faulov. V prípade ak hráč stratí loptu a vzápätí fauluje protihráča, aby zastavil rýchly protiútok, bude sa vždy hádzať jedna šestka a poškodený tím bude mať ešte loptu od stredovej čiary. Nebude už záležať na tom, či faulovaný hráč mal voľnú cestu do koša. Trestný hod navyše bude môcť hádzať ktorýkoľvek hráč na palubovke, nielen faulovaný. Výnimkou budú posledné dve minúty stretnutia a predĺženie, v ktorom sa budú taktické fauly naďalej posudzovať doterajším spôsobom. Správu priniesla AFP.