Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Zápasy hokejistov na MS aj počas najbližších dvoch rokov na RTVS

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

RTVS prinesie divákom zápasy majstrovstiev sveta v Rige, Helsinkách aj Petrohrade, či olympijskú kvalifikáciu na ZOH 2022 v Pekingu.

Bratislava 20. mája (TASR) - Počas najbližších dvoch rokov sa na obrazovky RTVS dostanú všetky významné hokejové podujatia s účasťou slovenskej reprezentácie. RTVS prinesie divákom zápasy majstrovstiev sveta v Rige, Helsinkách aj Petrohrade, či olympijskú kvalifikáciu na ZOH 2022 v Pekingu.

Športovým fanúšikom ponúkne aj všetky zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie počas hokejovej sezóny – Slovenský pohár, Nemecký pohár, Švajčiarsky pohár, či prípravné zápasy pred MS. Zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie budú vysielané exkluzívne len na obrazovkách RTVS až do roku 2023, a to vrátane dvoch šampionátov MS do 20 rokov.

"Pre RTVS je Slovenský zväz ľadového hokeja serióznym partnerom, predĺženie a rozšírenie spolupráce vnímame mimoriadne pozitívne. Práve spojenie verejnoprávneho vysielateľa a SZĽH je správnou cestou ako dostať jeden z najpopulárnejších športov k divákovi," cituje tlačová správa RTVS riaditeľa Sekcie športu Mateja Hajka.

RTVS je v súčasnosti aj držiteľom hlavnej licencie na vysielacie práva na najvyššiu hokejovú súťaž, ktorá je podpísaná s Asociáciou profesionálnych hokejových klub na základe poverenia SZĽH a práva vlastní aj na sezónu 2021/2022. "RTVS mimoriadne pozitívne vyhodnotila ďalšiu sezónu najvyššej hokejovej súťaže a veľmi sa tešíme z narastajúceho záujmu divákov, čo sa odrazilo aj na rekordnej sledovanosti, kedy sme v rámci vysielania hokejových duelov lokálnej ligy dosiahli zásah až 500.000 divákov. Veríme, že v nasledujúcej sezóne sa nám podarí zvýšiť počet živých prenosov a priniesť divákom ešte bohatší hokejový zážitok,“ dodal Hajko.