Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Zápasy slovenskej reprezentácie bude ďalších šesť rokov vysielať RTVS

Na snímke uprostred slovenský reprezentant Albert Rusnák oslavuje gól v zápase H-skupiny európskej kvalifikácie MS 2022 vo futbale Malta - Slovensko v Ta' Qali v nedeľu 14. novembra 2021. Foto: TASR/AP

RTVS sa v rámci športového vysielania snaží pokrývať všetky vystúpenia slovenských športových reprezentantov na svetových podujatiach.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Stretnutia slovenskej futbalovej reprezentácie bude aj ďalších šesť rokov vysielať verejnoprávna televízia RTVS. Tá získala licenčné práva na kvalifikačné zápasy ME, MS a súboje Ligy národov.

"Napriek klamlivým informáciám v niektorých médiách, ktoré účelovo dezinformujú v neprospech RTVS, s radosťou oznamujeme, že sme na najbližších 6 rokov získali právo prvého výberu na kvalifikačné zápasy," citovala tlačová správa RTVS riaditeľa Sekcie športu Mateja Hajka.

RTVS sa v rámci športového vysielania snaží pokrývať všetky vystúpenia slovenských športových reprezentantov na svetových podujatiach a v rámci nákupu licencií sa sústreďuje predovšetkým na tieto podujatia.