Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Zapletalová bude pretekať vo farbách VŠC DUKLA Banská Bystrica

Na snímke slovenská atlétka Emma Zapletalová. Foto: TASR - Martin Baumann

Novej posile VŠC zaželal veľa zdravia a úspechov aj minister obrany SR Jaroslav Naď.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Slovenská atlétka Emma Zapletalová bude pretekať vo farbách Vojenského športového centra DUKLA Banská Bystrica. TASR o tom informovala Mgr. Martina Kovaľ Kakaščíková, hovorkyňa Ministerstva obrany SR.

Atlétka roka 2021 a majsterka Európy do 23 rokov na 400 m prekážok už v špecializovanom zdravotníckom zariadení VŠC DUKLA absolvovala aj funkčné testy. "Verím, že vo VŠC DUKLA budem mať skvelé podmienky, vďaka ktorým sa budem môcť čo najlepšie pripravovať. V roku 2022 ma čakajú dva vrcholy – majstrovstvá sveta aj majstrovstvá Európy. Chcela by som sa čo najlepšie pripraviť a zabojovať o finálové umiestnenie," uviedla Zapletalová.

Súčasťou klubu sa stane aj jej tréner Peter Žňava. "VŠC je špičkové stredisko pre profesionálnych športovcov i trénerov. Verím, že Emme pomôže v napĺňaní jej cieľov a snov. Teším sa, že od 1. januára 2022 budem súčasťou strediska na plný úväzok aj ja. Pre mňa to znamená, že budem môcť svoju energiu i čas venovať výlučne Emme."

V štruktúrach centra Zapletalovú spolu s trénerom osobne privítal riaditeľ Matej Tóth. "Veľmi sa teším, že naše rady posilnila najlepšia atlétka Slovenska pre rok 2021 a veľká nádej slovenského športu. Budeme radi, keď Emme a jej trénerovi pomôžeme vytvoriť tie najlepšie podmienky pre dosahovanie špičkových výkonov."

Novej posile VŠC zaželal veľa zdravia a úspechov aj minister obrany SR Jaroslav Naď. "Naša vojenská športová rodina sa rozrástla o ambicióznu a úspešnú atlétku. Budeme jej samozrejme držať palce, fandiť jej a podporovať ju tak, ako aj ostatných našich členov."