Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Zatkli 4 ľudí, ktorí zavesili z mosta panáka s podobizňou Viniciusa

Na snímke futbalista Realu Madrid Vinicius v konfrontácii s fanúšikmi Valencie v zápase La Ligy v nedeľu 21. mája 2023. Foto: TASR - AP

Chuligáni Atletica Madrid sa uchýlil k tomuto kroku pred januárovým derby neďaleko tréningového centra Realu.

Madrid 23. mája (TASR) - V Španielsku zatkli štyroch ľudí podozrivých z toho, že zavesili z mosta nafukovacieho panáka s podobizňou brazílskeho futbalistu Viniciusa Juniora z Realu Madrid. Chuligáni Atletica Madrid sa uchýlil k tomuto kroku pred januárovým derby neďaleko tréningového centra Realu. Informovala o tom agentúra AP.

K zatknutiu prišlo dva dni po tom, ako bol Vinicius v zápase na pôde Valencie opäť terčom rasizmu. Brazílčan bol zo správania fanúšikov sklamaný a vyhlásil, že španielska La Liga už viac nepatrí futbalovým hviezdam, ale rasistom. Vinicius sa sťažoval, že ho verbálne urazil jeden z divákov za bránou štadióna Mestalla.

V 70. minúte si zavolal rozhodcu, ktorému ukazoval na inkriminovanú osobu sediacu v sektore domácich fanúšikov. Medzitým prišli na tribúnu príslušníci polície, nehralo sa zhruba sedem minút. "Nebolo to prvý a ani druhý či tretíkrát. Rasizmus v La Lige je normálna vec. Vedenie súťaže si myslí, že je v poriadku, čo sa deje. Ani federácia nerobí žiadne kroky k náprave. Liga, ktorá patrila Ronaldinhovi, Ronaldovi, Cristianovi Ronaldovi či Messimu, teraz patrí rasistom. Ja som však silný a budem bojovať do konca proti tejto pliage," citovala agentúra AP Brazílčana, ktorý neudržal nervy na uzde a v siedmej minúte nadstaveného času dostal červenú kartu za úder rukou do tváre protihráča.


Polícia zatkla tri osoby, ktoré vo Valencii urážali Viniciusa Juniora



Španielska polícia zatkla vo Valencii tri osoby, ktoré v nedeľu rasovo urážali brazílskeho futbalistu Viniciusa Juniora z Realu Madrid. Stalo sa tak v zápase 35. kola La Ligy medzi FC Valencia a vlaňajším španielskym šampiónom.

V utorok zatkli aj štyroch ľudí podozrivých z toho, že zavesili z mosta nafukovacieho panáka s podobizňou Viniciusa Juniora. Chuligáni Atletica Madrid sa uchýlil k tomuto kroku pred januárovým derby neďaleko tréningového centra Realu. Informovala o tom agentúra AP.