Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Záver Ligy majstrov sa môže dohrať v Portugalsku alebo Nemecku

Futbalisti PSG Neymar (vľavo) a Kylian Mbappé, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V LM sú dosiaľ známi štyria štvrťfinalisti: Paríž St. Germain, Atalanta Bergamo, Atletico Madrid a RB Lipsko.

Zürich 4. júna (TASR) - Turecko môže prísť o finále futbalovej Ligy majstrov 2019/2020 na úkor Portugalska alebo Nemecka. Vo štvrtok o tom informovala agentúra AP s odvolaním sa na anonymný zdroj, keďže verdikt Európskej futbalovej únie (UEFA) sa očakáva po zasadaní výkonného výboru riadiaceho orgánu 17. júna.

Tohtosezónne finále sa malo pôvodne hrať 30. mája v Istanbule na Atatürkovom Olympijskom štadióne, všetko ale zastavila pandémia koronavírusu. UEFA už dlhšie avizuje, že finále by sa malo uskutočniť koncom augusta. Uvažuje sa aj o formáte akéhosi Final Four, resp. Final Eight.

Podľa zdroja AP je prioritou UEFA vybrať také dejisko, ktoré by nemalo problémy s reštrikciami pri pricestovaní hráčov, resp. rozhodcov. Neuvažuje sa pritom o účasti fanúšikov na tribúnach. Dohrávala by sa v ňom už aj štvrťfinálová fáza, celé semifinále a samotné finále.

Prezident Portugalska Marcelo Rebelo de Sousa tento týždeň avizoval potenciálnu "výbornú futbalovú správu" pre krajinu. Do úvahy pre dohranie LM tam pripadajú dva štadióny v Lisabone, Benficy a Sportingu. Nemecké periodikum Bild zasa v stredu uviedlo, že ak by sa LM dohrala v Nemecku, záverečné fázy by mohol zorganizovať Frankfurt. Finále LM dáva UEFA tradične do neutrálneho dejiska, ale pandémia ochorenia COVID-19 ju núti vybrať si jednu krajinu pre dohranie zvyšných zápasov, tvrdí zdroj.

V LM sú dosiaľ známi štyria štvrťfinalisti: Paríž St. Germain, Atalanta Bergamo, Atletico Madrid a RB Lipsko. Z programu osemfinále zostali odvety Manchester City - Real Madrid (v prvom zápase zvíťazilo City v Španielsku 2:1), Bayern Mníchov - Chelsea Londýn (3:0), Juventus Turín - Olympique Lyon (0:1) a FC Barcelona - SSC Neapol (1:1).