Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Žena, ktorá obvinila Alvesa z napadnutia, nechce finančné odškodnenie

Dani Alves, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Sexuálne napadnutie má v španielskom trestnom poriadku široký rozsah, môže znamenať všetko od sexuálneho obťažovania až po znásilnenie.

Barcelona 22. januára (TASR) - Žena, ktorá obvinila brazílskeho futbalistu Daniho Alvesa zo sexuálneho napadnutia, nebude žiadať finančnú kompenzáciu. Podľa informácií španielskeho denníka El País sa rozhodla vzdať svojho práva na odškodnenie, ak Alvesa na súde usvedčia.

Dvadsaťtriročnej žene údajne ide iba o to, aby zvíťazila spravodlivosť a praje si, aby hráč zaplatil za svoj skutok vo väzení. K napadnutiu malo dôjsť 31. decembra v nočnom klube v Barcelone. Alvesa vypočúvali v piatok, po niekoľkých hodinách sudca súhlasil s návrhom prokurátora a odmietol ho prepustiť na kauciu. Brazílčan strávil vo väzbe neďaleko katalánskej metropoly už dve noci a v nedeľu požiadal o ďalšie vypočúvanie, píše AP. Podľa medializovaných informácií chce vypovedať s novou verziou udalostí, ktoré sa na konci roka v nočnom klube odohrali.

Sexuálne napadnutie má v španielskom trestnom poriadku široký rozsah, môže znamenať všetko od sexuálneho obťažovania až po znásilnenie. Tamojšia polícia neuviedla k prípadu žiadne ďalšie podrobnosti, podľa AFP sa však mala žena sťažovať na nevhodné dotyky zo strany futbalistu na intímnych miestach. Alves pre španielsku televíziu Antena 3 povedal, že v spomínanom nočnom klube bol, ale údajnú obeť napadnutia podľa vlastných slov nikdy nevidel.

Tridsaťdeväťročný obranca pôsobil v Barcelone v rokoch 2008-2016 i v sezóne 2021/22. Počas svojej úspešnej kariéry obliekal aj dresy FC Sevilla, Juventusu Turín, Paríža Saint-Germain či brazílskych tímov Esporte Clube Bahia a FC Sao Paulo. S Barcou triumfoval trikrát v Lige majstrov a so Sevillou má na konte dve víťazstva v niekdajšom Pohári UEFA. V španielskej lige získal šesť titulov s Barcou, dva pridal s PSG v Ligue 1 a s Juventusom triumfoval raz v lige na Apeninskom polostrove. V brazílskej reprezentácii odohral 126 stretnutí a dvakrát s ňou získal titul na Copa America. Od leta pôsobil v mexickom klube UNAM Pumas, ktorý s ním po medializácii škandálu ukončil spoluprácu.