Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Ženskú basketbalovú reprezentáciu povedie Ivan Vojtko

Vojtko nahradí pri kormidle ženskej reprezentácie Natáliu Hejkovú, ktorá rezignovala na svoju funkciu po vlaňajších ME v Poľsku.

Bratislava 5. marca (TASR) - Novým trénerom slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie sa stane Ivan Vojtko, mužov povedie Peter Bálint. Vedenie Slovenskej basketbalovej federácie sa s oboma trénermi už dohodlo na podmienkach kontraktu, k podpisu zmlúv by podľa slov prezidenta SBA Jaroslava Janáča malo prísť do konca mesiaca.

"S trénermi Vojtkom i Bálintom sme ústne dohodnutí, všetky detaily vrátane dĺžky kontraktov by sa papierovo mali dotiahnuť najneskôr do konca marca. Pri výbere kandidátov na post trénerov seniorských tímov bola pre nás prvoradým kritériom odbornosť. Známe sú už aj mená kormidelníkov mládežníckych družstiev. Mužov do 20 rokov povedie Ivan Kurilla, výber do 18 rokov Peter Torda a šestnástku Jozef Ištók. Trénerom ženskej reprezentácie do 20 rokov bude Maroš Kováčik, 18-ku dostane na starosť Marián Matyáš a 16-ku Ľuboslav Kovalský," informoval TASR prezident SBA Jaroslav Janáč.

Vojtko nahradí pri kormidle ženskej reprezentácie Natáliu Hejkovú, ktorá rezignovala na svoju funkciu po vlaňajších ME v Poľsku. Naposledy pôsobil ako tréner v Interi Bratislava. Bálint, ktorý je momentálne koučom Levíc, pracoval v predchádzajúcom kvalifikačnom cykle pri slovenskom národnom tíme ako asistent Čecha Františka Róna.